Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία -ή και περισσότερες- μπάλα παγωτού; Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, η επιλογή για ένα γλυκό σνακ μοιάζει να είναι μονόδρομος.

Πόσο μάλλον όταν αυτό συνοδεύεται και από άλλες γλυκές απολαύσεις όπως ολόφρεσκους λουκουμάδες, ζουμερό εκμέκ ή αφράτα cookies.

Χαρά

εκμέκ με παγωτό στη Χαρά

Το φημισμένο παγωτό της Χαράς (Πατησίων 339), η συνταγή του παραμένει αναλλοίωτη από το 1969, ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού γιατί παράγεται από φρέσκο γάλα που παραλαμβάνεται καθημερινά από τα βοσκοτόπια της Πάρνηθας, των Τρικάλων και του Κιλκίς. Στις κορυφαίες γεύσεις το παγωτό σικάγο με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι με ρόδι, κανέλα και καρύδια. Εδώ, βέβαια, μπορείτε να απολαύσετε και το περίφημο εκμέκ με καϊμάκι. Θεϊκή επιλογή για τους λάτρεις των πιο παραδοσιακών γεύσεων.

LUKUMAΔΕΣ

Στους LUKUΜΑΔΕΣ (γωνία Αιόλου και Αγίας Ειρήνης) οι λαχταριστοί λουκουμάδες ετοιμάζονται σε μια ανοιχτή κουζίνα, φρεσκοτηγανίζονται μπροστά σας και σερβίρονται ζεστοί. Απλοί παραδοσιακοί με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη άχνη, γεμιστοί σε διάφορες γεύσεις (σοκολάτα, μαστίχα, λεμόνι κλα.) ή με πληθώρα σε γαρνιτούρες (σοκολάτα, φιστίκι κ.α.) και παγωτό, ό,τι και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το επισκεφτείτε ξανά και ξανά.

Dickie Dee

Το λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee, στο ισόγειο ενός κτιρίου του 1920 στο Σύνταγμα (Βουλής 23), σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας πάνω σε μεγάλα και αφράτα cookies! Θα βρείτε επίσης καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.

Τα Γιούλια

Η ιστορία μας γυρνάει πίσω στο 1945 όταν ο παππούς Βαγγέλης Αγιακλόγλου ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας στη Νέα Ιωνία (Μεσολογγίου 24). Με πολίτικες ρίζες και παραδοσιακές, πολίτικες συνταγές κάνει τους κατοίκους της περιοχής να παραμιλούν για το αρωματικό τσουρέκι, το βουτυράτο γαλακτομπούρεκο, τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού και τον τραγανό μπακλαβά του. Ωστόσο, όλο το χρόνο σερβίρει και παγωτό με κομμάτια από σιροπιασμένο τσουρέκι!