Η αγαπημένη περίοδος των Eurofans έφτασε, καθώς σήμερα ξεκινά η Eurovision 2023, με τον πρώτο τελικό να προβάλλεται σήμερα στις 22:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον δεύτερο τελικό, την Πέμπτη 11/05, από τον Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say».

Όσον αφορά τον σημερινό ημιτελικό, 15 χώρες θα πάρουν συμμετοχή σε αυτόν, διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Ένα από τα φαβορί της Eurovision 2023 είναι η νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen. Με το τραγούδι της «Tattoo», ξεσήκωσε τους θεατές της των τελικών προβών. Η ίδια η Loreen έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την αγάπη που έχει στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή της, η Loreen προσπάθησε να τραγουδήσει το τραγούδι «Σ’αγαπώ» του Αντώνη Ρέμου και της Άλκιστης Πρωτοψάλτη, κάτι που έκανε με επιτυχία. «Νιώθω φανταστικά, πάρα πολύ καλά. Είμαι τόσο χαρούμενη και ειλικρινά δεν ήξερα ότι ο κόσμος ήθελε να επιστρέψω στον διαγωνισμό. Δεν το γνώριζα, αν το ήξερα νωρίτερα θα ερχόμουν νωρίτερα», ανέφερε η ίδια. «Θα κάνω σίγουρα αλλαγές, είναι μία διαδικασία βήμα – βήμα. Η ομάδα μου δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι δύσκολη η παρουσίαση, είναι πολλά τα πράγματα, ο καπνός, τα χρώματα… Πρέπει να είναι τέλειο».

Η αγάπη της Loreen για τη φέτα σχολιάστηκε από τον δημοσιογράφο, κάτι στο οποίο η ίδια απάντησε πως «αγαπώ τη φέτα! Το ψυγείο είναι γεμάτο φέτα. Σας το υπόσχομαι, ήμουν από την Ελλάδα στην προηγούμενη ζωή μου. Νομίζω ότι είμαι Ελληνίδα, μάλλον δε μου το ‘χει πει η μητέρα μου… ίσως είμαι Ελληνίδα. Ελλάδα σ ’αγαπώ» είπε, στο τέλος της συνέντευξής της στα ελληνικά, η 39χρονη performer.

Πρώτος ημιτελικός στην ΕΡΤ

Σήμερα, Τρίτη 09/05, στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2023 θα διαγωνιστούν 15 χώρες, από τις οποίες οι 10 θα πάρουν το πράσινο φως για τον τελικό του Σαββάτου 13/05. Οι χώρες που θα ακούσουμε σήμερα, και η σειρά εμφάνισής τους, είναι οι εξής:

  1. Νορβηγία
  2. Μάλτα
  3. Σερβία
  4. Λετονία
  5. Πορτογαλία
  6. Ιρλανδία
  7. Κροατία
  8. Ελβετία
  9. Ισραήλ
  10. Μολδαβία
  11. Σουηδία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Τσεχία
  14. Ολλανδία
  15. Φινλανδία