H διαχρονική λατρεία του κοινού για ταινίες με κατασκόπους, πράκτορες και μηχανορραφίες, αποδεικνύεται και από τη μεγάλη καριέρα του James Bond στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός ότι αρκετά άτομα προτιμούν τηλεοπτικές παραγωγές προς ψυχαγωγία. Επομένως το τηλεοπτικό κενό για σειρές κατασκόπων ήρθε να καλύψει η νέα σειρά της Amazon Prime, το Citadel.

Ακολουθεί η κριτική από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Yπόθεση

Η παγκόσμια υπηρεσία κατασκοπείας Citadel έχει καταρρεύσει και οι μνήμες των πρακτόρων της έχουν σβηστεί. Τώρα το ισχυρό συνδικάτο Manticore αναδύεται. Μπορούν οι πράκτορες της Citadel να θυμηθούν το παρελθόν τους και να αντεπιτεθούν;

Γενικές Εντυπώσεις

Ένα συναρπαστικό πρώτο επεισόδιο, ο πιλότος του Citadel καθιερώνει τη σειρά ως ένα ξεχωριστό κατασκοπευτικό θρίλερ. Υπάρχει η γνωστή κατασκοπευτική συνταγή: δύο χαρισματικοί πρωταγωνιστές, σκηνές δράσης, κατασκοπευτική τεχνολογία, κακοί πολιτικοί και μια ιστορία που εξελίσσεται από πόλη σε πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το δεύτερο επεισόδιο του Citadel εξελίσσεται λίγο πολύ στο ίδιο πνεύμα με το πρώτο – άφθονη δράση που συνοδεύεται από ανατροπές. Η διακριτική χειραγώγηση του Μπέρναρντ να παρασύρει τον Μέισον στο παιχνίδι ήταν μια καλή ανατροπή, υπογραμμίζοντας την ιδέα ότι κανείς δεν είναι εξ ολοκλήρου καλός άνθρωπος σε αυτή τη σειρά. Και ο Bernard, που υποδύεται εξαιρετικά ο Stanley Tucci, είναι ένας αινιγματικός κατάσκοπος του είδους.

Ο Mason και η Nadia συνεχίζουν να είναι συναρπαστικοί χαρακτήρες, με τον Madden και την Chopra- Jonas να έχουν απίστευτη παρουσία στην οθόνη και καλή χημεία. Ο ρυθμός της σειράς ίσως προβληματίζει σχετικά με πόσα πραγματικά θα καλύψουν στα υπόλοιπα έξι επεισόδια αυτής της πρώτης σεζόν. Σίγουρα όμως υπάρχει αρκετό μυστήριο, που εντείνει τις προσδοκίες μας για αυτή τη σειρά.

Όσον αφορά την πλοκή, είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και συνωμοσίες. Μην προσδοκάτε αναφορές σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου, καθώς μάλλον πρόκειται για μια σειρά που προορίζεται για το φανατικό κοινών κατασκόπων. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία γραμμή αυτή θα είναι σίγουρα μια φανταστική σειρά που θα κερδίσει το κοινό.