Με τον καιρό σιγά σιγά να μας δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του, οι έξοδοι με την παρέα για καφέ μοιάζουν όλο και πιο δελεαστικοί. Πόσο μάλλον όταν επιλέγονται στέκια με υπέροχους εξωτερικούς χώρους και αυλές που μας καλούν να υποδεχθούμε την άνοιξη όπως ακριβώς της αξίζει. Με έναν καφέ στον ήλιο.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε στέκια που πραγματικά θα αναδειχθούν σε σημείο αναφοράς της παρέας και θα σας υπενθυμίσουν ότι οι έξοδοι με τους φίλους για καφέ είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στον υπέροχο χώρο της -σημείο αναφοράς η χαρακτηριστική αυλή- σερβίρει επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες, που αποτελούν και το δυναμικό της μπάρας. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί, αλλά και το οικείο και νόστιμο φαγητό του.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη αυλή που καλεί για ποτά και cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή. Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8) σας υποδέχεται πιο περιποιημένος και λαμπερός από ποτέ. Η φιλοσοφία του καθιερωμένου στεκιού στο κέντρο της Αθήνας παραμένει η ίδια, ωστόσο το μενού του έχει ανανεωθεί, περιμένοντας όλους εσάς να δοκιμάσετε όλες τις εμπνευσμένες νέες δημιουργίες της ομάδας του. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος, αδιαμφισβήτητα, κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.