Έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου και τα πρώτα Reviews άμιλούσαν για τη χειρότερη σειρά του Netflix. Ο λόγος για τη Live Action σειρά του Resident Evil, η οποία δεν εντυπωσιάζει αλλά σίγουρα έχουμε δει και χειρότερα.

Η σειρά διαδραματίζεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους στο επίκεντρο όμως είναι η οικογένεια του Albert Wesker γνωστός σε πολλούς από τα παιχνίδια. Στο παρόν βλέπουμε την μια του κόρη την Jade να προσπαθεί να επιβιώσει σε μια καταστραμμένη γη που την κυριαρχούν οι νεκροί. Σαν μεγαλοφυΐα προσπαθεί να βρει λύση στον ιό ελπίζοντας πως αν τα ζόμπι αποκτήσουν νοημοσύνη μια μετάλλαξη του ιού θα βοηθήσει στην συμβίωση της ανθρωπότητας με τον T-virus. Παράλληλα στο κατώφλι της είναι η Umbrella που την ψάχνει για τους δικούς της λόγους. Η Jade θα έρθει αντιμέτωπη σε κάποιες ακραίες συνθήκες τις οποίες τις περισσότερες φορές μόνη της έχει προκαλέσει στην προσπάθεια της για το γενικό καλό.

Μεγάλο μέρος της ιστορίας εξελίσσεται και στο παρελθόν συγκεκριμένα 10 χρόνια πριν που η οικογένεια Wesker μετακομίζει στην νέα Racoon City. Ο Albert Wesker κατά κάποιον τρόπο έχει πάρει μετάθεση και δουλεύει πάνω σε ένα νέο φάρμακο το Joy το οποίο η Umbrella προσπαθεί να λανσάρει υπό την διεύθυνση της δολοπλοκας Evelyn. Το Joy υπόσχεται να φέρει την πρόοδο στην φαρμακευτική βιομηχανία καθώς θα θεραπεύει άτομα με άγχος και φοβίες κάνοντας το επιθυμητό από όλους. Βέβαια ένα από τα συστατικά του είναι ο T-Virus που δημιουργεί παρενέργειες σε μεγάλη ποσότητα κάτι που φαίνεται να μην απασχολεί την Evelyn στην προσπάθεια της να φέρει την εταιρεία της στην κορυφή.

Οι κόρες του Albert Wesker θα μπουν σε μια διαδικασία εξερεύνησης σχετικά με την δουλειά του πατέρα τους και κάπως έτσι τα πράγματα θα ξεφύγουν με σκοτεινές αποκαλύψεις να έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την προέλευση της οικογένειας Wesker και τα απαγορευμένα σχέδια της Umbrella.

Όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr, η σειρά έχει πάρα πολλές αδυναμίες και αστοχίες θα έλεγε κανείς αλλά μη έχοντας κάποιος τρομερές απαιτήσεις μπορεί να θεωρηθεί ένα guilty pleasure. Σεναριακά υπάρχουν πάρα πολλά κενά στην ιστορία και αρκετές φορές θα νιώσετε πως η πλοκή δεν οδηγεί κάπου ουσιαστικά. Πράγματα γίνονται απλά για να γίνουν και κάποιες από τις “μεγάλες ανατροπές” είναι αχρείαστες και εύκολα προβλέψιμες.Υπάρχουν δε στιγμές που οι διάλογοι είναι γελοίοι σε μια προσπάθεια να δωθεί μια δόση χιούμορ στην σειρά καταλήγεις να πιστεύεις πως βλέπεις παρωδία.

Η ιστορία από μόνη της είναι αρκετά αδύναμη και το μπρος πίσω με τα flashbacks δεν σε αφήνει να εστιάσεις σε ένα σκοπό και να δεις με την ησυχία σου που θα καταλήξει η ιστορία. Οφείλω όμως να πω πως μετά από λίγο προσωπικά προτίμησα την ιστορία στα Flashback παρά το βασικό στορυ καθώς είχε παραπάνω μυστήριο ως το προς το τι έχει συμβεί με την Umbrella και τον Wesker. Νομίζω το γεγονός ότι προτίμησα τα Flashback είναι αρκετό προκειμένου να καταλάβει κανείς πόσο αδύναμη είναι η βασική πλοκή. Σαν να μην φτάνει αυτό οι χαρακτήρες είναι όλοι αντιπαθητικοί, η Jade υποτίθεται είναι πανέξυπνη και πως έχει το ταλέντο του πατέρα της και πραγματικά θα την έβαζα στην λίστα με τους πιο χαζογραμμενους χαρακτήρες. Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο σε αδικαιολόγητο βαθμό και προκαλεί εύκολα εκνευρισμό στον θεατή.

Το αποκορύφωμα έρχεται αν πρέπει να μιλήσουμε για τις ερμηνείες που είναι πάρα πολύ κακές, και τα δύο βερσιόν του πρωταγωνιστικού διδύμου Jade (Tamara Smart, Ella Balinska) και Billie (Siena Agudong, Adeline Rudolph) απλά δεν πείθουν. Θα ξεχώριζα μόνο τους Lance Reddick ως Albert Wesker και την Paola Nuñez ως Evelyn και για την δεύτερη οριακά απλά ρίχνω τις υπερβολές,που υπήρχαν σε κάποια σημεία στην ερμηνεία της στο κακό σενάριο. Τα εφέ έχουν ένα περίεργο σκαμπανεβασμα με άλλες στιγμές να είναι σε ένα καλό επίπεδο και άλλες φορές σε απλά πράγματα όπως πχ ένα ελικόπτερο που πέφτει να είναι τραγικά φτιαγμένο σαν να ξέμειναν από budget. Η μουσική επένδυση είναι εξίσου περίεργη γιατί έχουν επιλεχθεί κάποια πολύ ωραία κομμάτια να ντύσουν την σειρά ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι αταίριαστα σε σχέση με αυτό που βλέπεις. Τα ζόμπι είναι φθηνά αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα μακιγιάζ επιπέδου The Walking Dead.

Τέλος το θέμα που καίει μεγάλη μερίδα του κοινού είναι η σύγκριση με τα παιχνίδια. Γενικά πολλές φορές όταν παρακολουθώ την μεταφορά ενός franchise σε ένα άλλο μέσο αφήγησης ποτέ δεν περιμένω μια πιστή αντιγραφή και μάλιστα τις περισσότερες φορές αναμένω να δω και μια διαφορετική οπτική από την αρχική ιστορία. Στην περίπτωση του τηλεοπτικού Resident Evil όμως ένιωσα πως δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση με το αρχικό υλικό.

Υπάρχουν αναφορές σε γεγονότα και διάφορα Easter eggs που σου θυμιζουν τον κόσμο των παιχνιδιών. Επίσης εμφανίζονται και κάποια από τα πλάσματα που έχουν στιγματίσει το Resident Evil. Αλλά όλα αυτά είναι ένα τυράκι για να ενθουσιάσουν το κοινό και δεν παίζουν βασικό ρόλο στην κεντρική πλοκή. Υπήρχε επίσης το στοιχείο της υπερβολής σε κάποιες στιγμές που έφερναν στο μυαλό τα παιχνίδια,ωστόσο συνεχώς ένιωθα πως η σειρά θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα και να στεκόταν μόνη της. Ίσως να ήταν και καλύτερα για την ίδια την σειρά καθώς θα γλίτωνε κομμάτι του hate από τους εξαγριωμένους φανς του franchise. Σε καμία περίπτωση πάντως μην περιμένετε να δείτε μια σειρά πίστη στο Resident Evil, ότι πιο κοντινό μπορώ να δεχτώ είναι ότι πρόκειται για μια ιστορία στον κόσμο του Resident Evil με κάποια κοινά πρόσωπα με τα παιχνίδια και μέχρι εκεί.

Το φινάλε της σεζόν αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα οπότε αν η σειρά καταφέρει να γλυτώσει από το τσεκούρι του Netflix θα επιστρέψει με νέα επεισόδια και όπως όλα δείχνουν αγαπημένος χαρακτήρας από τον κόσμο των παιχνιδιών θα κάνει την εμφάνιση του. Μένει να δούμε αν τα σχόλια του κοινού θα κοστίσουν την ανανέωση στην σειρά.