Με σχετικά λίγες πρεμιέρες νέων ταινιών ξεκινάει η δεύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς όλο και περισσότεροι απολαμβάνουν τις διακοπές τους, «γυρίζοντας την πλάτη» στο σινεμά. Ο Ράιαν Γκόσκλινγκ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό παίρνει μέρος στα γυρίσματα της ταινίας Barbie με συμπρωταγωνίστρια τη Μάργκοτ Ρόμπι, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία δράσης, υποδυόμενος έναν πράκτορα της CIA, η οποία αναμένεται να κερδίσει το κοινό.

The Gray Man

Δράσης, Θρίλερ, 122΄

Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέσικα Χένγουικ, Βάγκνερ Μόουρα, Ντανούς, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Άλφρι Γούνταρντ, Ρεγκέ Τζιν Πέιτζ, Τζούλια Μπάτερς, Έμι Εκουάκορ, Σκοτ Χέιζ

Ο «Gray Man» είναι ο πράκτορας της CIA Κόρτ Τζέντρι (Ράιαν Γκόσλινγκ), γνωστός και ως «Σιέρα Σιξ». Ο Τζέντρι, που ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι (Μπίλι Μπομπ Θόρντον). Όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σιξ είναι ο στόχος, τον οποίο κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν (Κρις Έβανς), πρώην συνεργάτης του στη CIA, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει. Η πράκτορας Ντάνι Μιράντα (Άνα ντε Άρμας) φροντίζει για την προστασία του. Θα τη χρειαστεί.

Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World)

Δραματική, 128΄

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ

Πρωταγωνιστούν: Ρενάτε Ράινσβε, Αντερς Ντάνιελσεν Λίε, Χέρμπερτ Νόρντουρμ

Το χρονικό τεσσάρων χρόνων από την ζωή μιας νεαρής γυναίκας, η οποία καλείται να εξερευνήσει τα περίπλοκα μονοπάτια της ζωής και του έρωτα ενώ παλεύει για την καριέρα της. Όλα αυτά θα την κάνουν να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό της και θα την φέρουν αντιμέτωπη με μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το ποια πραγματικά είναι.

Ο Άνθρωπος που Εβλεπε τα Τρένα να Περνούν (Closely Watched Trains)

Σινεφίλ, 92΄

Σκηνοθεσία: Γίρι Μένζελ

Πρωταγωνιστούν: Βάτσλαβ Νέτσκαρ, Γίτκα Μπέντοβα, Βλαντιμίρ Βαλέντα

Στην κατεχόμενη από τους ναζί Τσεχοσλοβακία, ο νεαρός Μίλος, υπάλληλος σε έναν επαρχιακό σιδηροδρομικό σταθμό, ξεκινάει ένα ταξίδι σεξουαλικής αφύπνισης και συνειδησιακής ωρίμανσης
που θα τον οδηγήσει σε μια ηρωική πράξη αντίστασης κατά των Γερμανών.

Η Γιορτή της Μπαμπέτ (Babettes Gæstebud)

Δράμα, 102΄

Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Αξελ

Πρωταγωνιστούν: Στεφάν Οντράν, Γιαρλ Κιούλε, Μπίμπι Άντερσον

Σε ένα απομακρυσμένο δανέζικο χωριό του 19ου αιώνα, δύο αδελφές ζουν μια άκαμπτη ζωή με επίκεντρο τον πατέρα τους, τον τοπικό ιερέα και την εκκλησία τους. Και οι δύο είχαν ευκαιρίες να φύγουν από το χωριό: η μία θα μπορούσε να παντρευτεί έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού και η άλλη μια Γαλλίδα τραγουδίστρια της όπερας. Ο πατέρας τους αντιδρούσε σε κάθε περίπτωση, και πέρασαν τη ζωή τους φροντίζοντάς τον.

Πολλά χρόνια αργότερα -ο πατέρας τους έχει πλέον πεθάνει- φιλοξενούν τη Γαλλίδα πρόσφυγα Babette Hersant, η οποία δέχεται να εργαστεί ως υπηρέτριά τους. Αφού κερδίζει το λαχείο, η Babette θέλει να ανταποδώσει στις αδελφές την καλοσύνη τους και προσφέρεται να μαγειρέψει ένα γαλλικό γεύμα γι’ αυτές και τους φίλους τους στην 100ή επέτειο από τη γέννηση του πατέρα τους. Αυτό αποδεικνύεται μια εμπειρία που ανοίγει τα μάτια όλων.