Κάνουμε οικονομία στη βενζίνη και επιλέγουμε για την έξοδό μας καθιερωμένα στέκια κοντά σε στάσεις του μετρό και του ηλεκτρικού. Για χαλαρό after office κρασάκι, κάποιο γευστικό και πρωτότυπο cocktail ή το αγαπημένο μας ποτό.

Spoiled

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης, ο μοντέρνος χώρος του Spoiled (Αλεξάνδρου 18) -το cocktail bar που κατάφερε να «βγάλει» το ποιοτικό cocktail έξω από τα «σύνορα» του κέντρου της Αθήνας- κερδίζει τις εντυπώσεις με την φιλική ατμόσφαιρα και τις οικονομικές τιμές. Στα δυνατά χαρτιά του, φυσικά, η πλούσια κάβα με τα ενημερωμένα αποστάγματα καθώς και η ενδιαφέρουσα cocktail list που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καβακλή και της ομάδας του.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, απέναντι ακριβώς από τον ηλεκτρικό στο Θησείο, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, και την ομώνυμη στάση μετρό, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη επί της Βουλής (νο 7), μια ανάσα από το Σύνταγμα, φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Bootleg

Βιομηχανική διακόσμηση με ρετρό αναφορές σε loft style, αλλά και φοβερά πλούσια κάβα στα βασικά χαρακτηριστικά του all day cafe- cocktail bar στο Χολαργό (Φανερωμένης 8). Με όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης -Bootleg σημαίνει παράνομη διακίνηση αλκοόλ- η μεγάλη μπάρα του δεν αφήνει περιθώρια επιλογής, κυρίως για όσους το επιλέγουν για ένα early after office ποτό με τους συναδέλφους ή την παρέα. Ενημερωμένη cocktail list με προτάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το βράδυ, αρωματικός καφές και γευστικά σνακ για την ημέρα.