Η άνοιξη ομολογουμένως μας φτιάχνει τη διάθεση, γι’ αυτό και η επιθυμία μας για τέλεια cocktails είναι όλο και πιο έντονη. Ακολουθούν, λοιπόν, πέντε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα απολαύσετε κάποια από τα πιο περιποιημένα, ευφάνταστα και καλοφτιαγμένα cocktails στην πόλη.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Barro Negro

To Barro Negro -φέτος για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο- δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.

Baba Au Rum

Για ακόμη μία χρονιά, το Baba Au Rum κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Με εξειδίκευση στο ρούμι -διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες στην Ευρώπη- η μπάρα του στον πεζόδρομο της Κλειτίου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των απολαυστικών cocktails. Από τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα cocktail bar στον κέντρο της πόλης, που σίγουρα ξεχωρίζει στην καρδιά μας.

Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη, επί της Βουλής (νο 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Juan Rodriguez

Με εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των Αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις καθιερωμένες γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.