Καταιγίδα! Αυτή είναι πιθανότατα η καταλληλότερη λέξη για να περιγράψει κάποιος το τρίτο άλμπουμ των Αμερικάνων thrasers, Anthrax. Ένας δίσκος που στα περίπου 50 λεπτά που διαρκεί είναι ανελέητο και σκληρό. Το «Among The Living» είναι ο καλύτερος δίσκος του συγκροτήματος και σίγουρα ένας από τους καλύτερους και επιδραστικότερους της σκληρής μουσικής.

Το «Among The Living» είναι χτισμένο πάνω σε δυνατές βάσεις. Την ταχύτητα, τις «μεστές» κιθάρες και τα «δαιμονισμένα» τύμπανα. Η παραγωγή είναι (για τα δεδομένα της εποχής) εξαιρετική και οι Anthrax πιστοποιούν ότι το… κατέχουν και κερδίζουν μια θέση ανάμεσα στους «big 4» της metal μουσικής σκηνής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Με οδηγό αυτό το άλμπουμ πολλοί πιτσιρικάδες έφτιαξαν το δικό τους γκρουπ και χάραξαν τον δικό τους δρόμο.

Ο Joey Belladonna παραδίδει μαθήματα για το πώς ένας frontman μπορεί να τραγουδάει σκληρά τραγούδια χωρίς υπερβολές και… καφρίλες. Στις κιθάρες οι Dan Spitz και Scott Ian προκαλούν ανελέητα headbanging. Ο Frank Bello στο μπάσο δείχνει το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτει ενώ ο υπάρχουν στιγμές που ο ακροατής νομίζει πως ο Charlie Benante δεν παίζει απλώς ντραμς αλλά θέλει να σπάσει το σετ!

Το «Among The Living» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1987 αγαπήθηκε σχεδόν από την αρχή τόσο από το metalheads όσο και από τους κριτικούς που στην κυριολεξία το αποθέωσαν. Αποτέλεσμα αυτής της… θερμής υποδοχής είναι το άλμπουμ να καταφέρει να «χωθεί» στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου (εκεί έγινε και ασημένιο), της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και βέβαια των ΗΠΑ όπου μάλιστα έγινε και χρυσό.

Ακούστε τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου

Ξέρατε ότι…

…το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αξέχαστου μπασίστα των Metallica Cliff Burton

… o τίτλος «Efilnikufesin (N.F.L.)» αν αντιστραφεί γράφεται σαν «Nice Fukin’ Life» και αναφέρεται στον ηθοποιό John Belushi

…το συγκρότημα κυκλοφόρησε δυο σινγκλ. Τα «I Am the Law» και «Indians» τα οποία επίσης γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία

… Το 2009, το άλμπουμ επανεκδόθηκε μαζί με ζωντανά βιντεοσκοπημένο DVD, ενώ περιείχε εναλλακτικές εκτελέσεις αρκετών τραγουδιών.

Δείτε εδώ τα θέματα του μουσικού αφιερώματος «Οι 100 δίσκοι που δημιούργησαν τη σκληρή μουσική»