Χορηγός τεχνολογίας στο Ψηφιακό Μουσείο της Εθνικής Πινακοθήκης είναι η Samsung.

Το Ψηφιακό Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου με αφορμή το αφιέρωμα τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ. Γκρέκο, 1541-1614). Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας αναπαρίστανται τα μνημειακά έργα του ζωγράφου, που βρίσκονται στο Τολέδο και το Εσκοριάλ.

Συγκεκριμένα, φωτογραφικό υλικό υπερ-υψηλής ανάλυσης προβάλλεται σε επαγγελματικές οθόνες ψηφιακής σήμανσης της Samsung. Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της Πινακοθήκης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια οπτικοακουστική περιπλάνηση στα έργα του ζωγράφου με τα πιο ζωντανά χρώματα και απίστευτες λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κα Mαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, ο τ. υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και πολλοί επίσημοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου 2015, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στην τέχνη του διάσημου ζωγράφου μέσα από τον ψηφιακό κόσμο.