Ο Wilson, η διάσημη μπάλα βόλεϊ που συντρόφευε τον κινηματογραφικό «Ναυαγό» Τομ Χανκς, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 230.000 λιρών (268.000 ευρώ).

Το διάσημο prop της υποψήφιας για δύο Όσκαρ ταινίας του 2000, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Prop Store πριν μερικά 24ωρα, καταρρίπτοντας τις αρχικές εκτιμήσεις πώλησης για 40.000 έως 60.000 λίρες.

«Η υπόλευκη δερμάτινη μπάλα βόλεϊ είναι πολύ ταλαιπωρημένη προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας φθαρμένης, βρώμικης εμφάνισης. Υπάρχει ένα σκούρο καφέ και κόκκινο «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος, που αντιπροσωπεύει το ματωμένο αποτύπωμα του χεριού του Τσακ Νόλαντ (Τομ Χανκς).

«Διαθέτει ένα ξεθωριασμένο ζευγάρι μάτια, μύτη και στόμα. Η κορυφή είναι σκισμένη και μια σειρά από κομμάτια καπνού αναπαράγουν την εμφάνιση των μαλλιών» ανέφερε η περιγραφή του Wilson.

Σκηνή από την ταινία ναυαγός

Η μπάλα που κράτησε ζωντανό τον Τομ Χανκς

Το σχήμα της μπάλας παραμορφώθηκε ελαφρώς και οι λεπτομέρειες του προσώπου έγιναν κάπως θολές σε σύγκριση με τα πλάνα στις αρχές της ταινίας, καθώς το prοp «πέρασε» αρκετές μέρες μέσα στη θάλασσα για τις ανάγκες του «ρόλου» του.

Ο «Ναυαγός» (πρωτότυπος τίτλος: Cast Away) είναι μια περιπετειώδης, δραματική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 2000 με σκηνοθέτη και παραγωγό τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και πρωταγωνιστή τον Χανκς, που υποδύεται έναν εργαζόμενο της εταιρείας FedEx ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος σε ένα ακατοίκητο νησί όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, κατέπεσε στον Νότιο Ειρηνικό. Η ταινία ήταν εμπορική επιτυχία με θετικές επίσης κριτικές και ο Χανκς έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Στην υπόθεση της ταινίας, ο πρωταγωνιστής Τσακ Νόλαντ καταφέρνει να βγει από το βυθιζόμενο αεροπλάνο και σώζεται χάρη μιας φουσκωτής ναυαγοσωστικής λέμβου αλλά στη συνέχεια χάνει τον πομπό εντοπισμού έκτακτης ανάγκης της λέμβου. Προσκολλάται στη λέμβο, χάνει τις αισθήσεις του και επιπλέει όλο το βράδυ πριν ξεβραστεί στη στεριά ενός νησιού. Όταν επανακτά τις αισθήσεις του ερευνά το νησί για να ανακαλύψει σύντομα ότι είναι ακατοίκητο.

Διάφορα FedEx πακέτα ξεβράζονται επίσης στη στεριά, όπως επίσης και το πτώμα ενός από τους πιλότους του αεροπλάνου, το οποίο και θάβει. Αρχικά, προσπαθεί να στείλει σήμα διάσωσης και επιχειρεί να φύγει από το νησί με ό,τι απέμεινε από την ναυαγοσωστική λέμβο, αλλά δεν μπορεί να πάει πέρα από την ατόλη και τα δυνατά κύματα που περιβάλλουν το νησί. Ψάχνει για φαγητό, νερό και καταφύγιο καθώς ανοίγει τα πακέτα στα οποίο βρίσκει πράγματα τα οποία μπορεί να του φανούν χρήσιμα ενώ αφήνει σφραγισμένο μόνο ένα πακέτο με ζωγραφισμένα φτερά πάνω. Κατά την πρώτη του προσπάθεια να ανάψει φωτιά, ο Τσακ τραυματίζει το χέρι του και θυμωμένος αρχίζει να πετάει διάφορα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου και μιας μπάλας του βόλεϊ της εταιρείας αθλητικών ειδών Γουίλσον. Λίγο αργότερα, χρησιμοποιώντας το αποτύπωμα που άφησε το ματωμένο του χέρι πάνω στην μπάλα, ζωγραφίζει ένα πρόσωπο, ονομάζοντάς το Γουίλσον και αρχίζει να του μιλάει.