Ανήκετε σε εκείνους που αναζητούν μανιωδώς μαγειρεία με ποιοτικό φαγητό; Σε όσους είτε δεν προλαβαίνουν να μαγειρεύουν, είτε η… μαμά τους είναι μακριά και το σπιτικό φαγητό αποτελεί μόνιμο «θέλω» τους; Αν ναι, τότε η πυξίδα σας, θα δείξει κέντρο.

Λίγα μόλις βήματα από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της πόλης, το βλέμμα μας τράβηξε μια ταμπέλα με την επιγραφή «Καλντερίμι». Γυρνώντας το χρόνο πίσω, όσοι αγαπάμε τα μαγειρευτά σπιτικά φαγητά και τα αναζητούμε ως «κρυμμένους θησαυρούς», το Καλντερίμι, το γνωρίζουμε από το 2007 που πρωτολειτούργησε στην οδό Αιόλου στον αριθμό 68.

Ο Χρήστος Λατσώνας με τον αδερφό του Νίκο, μετά από την εμπειρία που αποκόμισαν από το φημισμένο μαγειρείο «Παπανδρέου» στην Βαρβάκειο Αγορά αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους, οικογενειακή επιχείρηση και έκαναν βεβαίως πολύ καλά.

Τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε και μας υποδέχεται στην οδό Σκουλενίου, στον αριθμό 1, και μαγειρεύει σπιτικά με αγνές πρώτες ύλες για όλους τους (πιστούς) θαμώνες του. Τι βρίσκει κανείς εδώ; Ποικιλία από 7-10 μαγειρευτά την ημέρα, 3-4 ψάρια ημέρας, αλλά και ένα a la carte μενού που συμπεριλαμβάνει κυρίως ψητά. Οι σαλάτες του καταλόγου είναι πληθωρικές, ενώ αν για το τέλος θέλετε κάτι να σας γλυκάνει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και ο κορμός θα σας ανταμείψει.

Όποιο πιάτο κι αν επιλέξετε μαρτυρά την αγνότητα της πρώτης ύλης, ενώ το service αξίζει να σημειωθεί πως είναι από τα πιο εξυπηρετικά και φιλικά που έχετε συναντήσει. Ο Χρήστος (ένας εκ των ιδιοκτητών) θα γίνει αυθόρμητα «μέλος της παρέας σας», κι αν ανταλλάξετε δυο κουβεντούλες παραπάνω θα αντιληφθείτε την αγάπη του γι’ αυτό που κάνει.

Μπορείτε να το προτιμήσετε για το μεσημεριανό σας γεύμα, είτε για νωρίς το βραδάκι (μιας και στις 21.00 κλείνει) και να είστε σίγουροι πως αν λαχταράτε μέρη με σπιτικό αυθεντικό φαγητό, μόλις το βρήκατε. Το Καλντερίμι λειτουργεί από νωρίς το πρωί και σερβίρει και καφέ. Διαθέτει και δεύτερο όροφο για όσους προτιμούν την ησυχία, ενώ για τις ηλιόλουστες μέρες τα εξωτερικά τραπέζια του είναι ό,τι πρέπει.

Tip: Μην χάσετε τον περιζήτητο μουσακά, αλλά και τον πεντανόστιμο και σωστά ψημένο σολομό με ψητά λαχανικά που έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Info
Καθημερινά: 11.00-21.00, Κυριακή κλειστά
Από 10 ευρώ/άτομο

Σκουλενίου 1, Αθήνα
Τηλ. 2103310049
https://www.facebook.com/pages/Καλντερίμι


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!