Τα escape games αποτελούν έναν εναλλακτικό και μοναδικό τρόπο διασκέδασης, καθώς είναι γεμάτα με μία σειρά από προκλήσεις που εσύ και η παρέα σου πρέπει να λύσετε μέσα σε 60 λεπτά! Μέσα στο κάθε δωμάτιο του Trapped (στο Νέο Κόσμο), υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα σας οδηγήσουν στο να ξεκλειδώσετε τον ένα γρίφο μετά τον άλλο.

Τα escape games βγήκαν από τις οθόνες μας κι έγιναν live το 2006. Έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα μας το 2014 και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να αφήσει την παρέα του Trapped ανεπηρέαστη. Παίξανε, εθιστήκανε και έτσι αποφασίσανε ότι θέλουνε και οι ίδιοι το δικό τους escape game. Όντας gamers, λοιπόν, πολλών ετών και νοσταλγοί των adventure games, πιστέψανε πως ήταν ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους.

Έτσι, ξεκινήσανε δειλά με το πρώτο τους escape room, το An Old Friend, το Νοέμβριο του 2014 και πρωτοτυπήσανε δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων ως προς τον χρόνο, τις βοήθειες, τις επιλογές και την πρόοδο που κάνουν στο δωμάτιο. Το An Old Friend είναι βασισμένο σε μυθολογία του H.P. Lovecraft και αποτελεί μια κλασική εκδοχή ντετεκτιβικού δωματίου. Με δυσκολία 7/10 ενδείκνυται για αρχάριους στο είδος, χωρίς όμως να θεωρείται βατό. Μπορούν να συμμετέχουν από 2 έως 5 άτομα.

Ένα μήνα μετά, με πολλή αγάπη και φαντασία, η ομάδα του Trapped δημιούργησε το δεύτερο δωμάτιο, το «Experimentum IV». Πρόκειται για ένα δωμάτιο που απαιτεί παρατηρητικότητα και απόλυτη συνεργασία για να λυθεί. Ο βαθμός δυσκολίας του είναι 9/10 και το ατού του, ο «διχασμός» της ομάδας υπό πολλές έννοιες. Μπορούν να συμμετέχουν από 3 έως 5 άτομα.

Μέσα στο Φεβρουάριο ετοιμάζουν το τρίτο τους δωμάτιο, το «1989» το οποίο είναι ουσιαστικά ένα break in room και διαδραματίζεται στη Ρωσία. Το επίπεδο δυσκολίας του είναι ακόμα άγνωστο μέχρι τα πρώτα tests. Το φινάλε του θα έχει πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, βάζοντας την ομάδα πάλι να πάρει σημαντικές αποφάσεις ως προς το χρόνο που διαθέτει.

Η ομάδα του Trapped έχει βάλει στόχο μέχρι τον Απρίλιο να κάνει πραγματικότητα και το τέταρτό έργο και όσο υπάρχει φαντασία να συνεχίζει με δωμάτια-προκλήσεις για απαιτητικούς παίκτες.

Tip: Το Trapped-Escape Rooms είναι σχεδιασμένο για όλους άνω των 16 που τους αρέσει να λύνουν γρίφους και μυστήρια, αλλά και να συνεργάζονται ομαδικά με άλλους.

Info

Καθημερινά: 11.30-23.00

Τιμές: Δωμάτιο Old Friend: 2 παίκτες: 15 ευρώ/ παίκτη, 3 παίχτες: 12 ευρώ/ παίκτη, 4 παίκτες: 11 ευρώ/ παίκτης, 5 παίκτες: 10 ευρώ/ παίκτη, Δωμάτιο Experimentum: 3 παίκτες, 13 ευρώ/ παίκτη, 4 παίκτες: 12 ευρώ/ παίκτη, 5 παίκτες: 11 ευρώ/ παίκτη
Δημώνακτος & Πηγάσου 1-3, Νέος Κόσμος
Τηλ. 6942 075075
[email protected]
www.trapped.gr
www.facebook.com/trappedgr


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!