Αν ένα ταξίδι σε μέρη εξωτικά ή μέχρι τη Μέση Ανατολή αυτήν τη στιγμή μοιάζει πιο ουτοπικό από ποτέ, τα γευστικά στέκια στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εδώ για να σε ταξιδέψουν, έστω και νοητά, σε κάποιο από αυτά τα μέρη. Η γαστρονομική σκηνή τους άκρως ενδιαφέρουσα, την οποία μπορείς να ανακαλύψεις μέσα από πρωτόγνωρα πιάτα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου.

Pink Flamingo

Ο τηλεοπτικός σεφ Βασίλης Καλλίδης, μετά την περίφημη καντίνα που διατηρεί στου Ρέντη, άνοιξε αυτό εδώ το μικροσκοπικό στέκι στο Σύνταγμα (Σκούφου 2-4) για να συστήσει το κοινό της πόλης σε μία από τις ιδιαίτερες αδυναμίες του: τα dim sum, κινέζικα dumplings ατμού, και τα bao buns, μικρά, αφράτα, μαλακά, λευκά ψωμάκια μαγειρεμένα στον ατμό και γεμισμένα με διάφορα υλικά. Οι άκρως ανατρεπτικοί και αναπάντεχοι συνδυασμοί στα βασικά χαρακτηριστικά του, απλού κατά τα άλλα, καταλόγου του, στον οποίο θα βρείτε και κινέζικη μπύρα.

Poke Hawaiian Sushi

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.

Feyrouz

Για μια άκρως ανατολίτικη γευστική εμπειρία το Feyrouz κοντά στο Μοναστηράκι (Καρόρη 23 & Αιόλου), είναι αυτό ακριβώς που θα σας ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή. Εδώ θα δοκιμάσετε, ομολογουμένως, ένα από τα πιο αυθεντικά και νόστιμα λαχματζούν στην πόλη, με τη χαρακτηριστική λεπτή πιτούλα με μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά. Όλα παρασκευάζονται από τα χέρια της ιδιοκτήτριας και σεφ, στην οποία το street food στέκι οφείλει και την ονομασία του. Σαλάτες, σούπες, πίτες και πεϊνιρλί συμπληρώνουν τις επιλογές του καταλόγου.

Taqueria Maya

Για κάτι νόστιμο με μεξικάνικο ταμπεραμέντο η Taqueria Maya, στην πιάτσα της Πετράκη, πίσω από την Ερμού είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε. Εδώ θα δοκιμάσετε φρέσκες και απλές καθημερινές γεύσεις, όπως και αυτές που θα απολαμβάνατε στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής. Όλα παρασκευάζονται με έμφαση στην πρώτη ύλη ενώ η βάση τους -τορτίγιες, μπουρίτος, τάκος κ.α.- είναι όλα χειροποίητα. Απαραίτητο συνοδευτικό μία παγωμένη μαργαρίτα.