Τα Σαββατοκύριακα είναι για να βρίσκεστε και να τα λέτε με την παρέα, και ποια καλύτερη αφορμή για έξοδο από μια απολαυστική μεζεδοκατάσταση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Από τη Νέα Ερυθραία μέχρι τα Πετράλωνα, διακρίνουμε πέντε γευστικές στάσεις για να δώσετε ραντεβού με τους φίλους σας.

Σερσέ Λα Φαμ

Μεζεδοπωλείο Σερσέ Λα Φαμ

Αν και η αισθητική του θυμίζει περισσότερο γαλλικό μπιστρό, πιο κοντά στην ελληνική φιλοσοφία, το Σερσέ Λα Φαμ ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει στα τραπέζια του, εμπνευσμένους από διάφορα σημεία της χώρας. Οι γευστικές επιλογές συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή τσίπουρο, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με έναν ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκουμαδάκι. Αυθεντικά και παραδοσιακά ελληνικά, όπως παλιά.

Σεϋχέλλες

Μεζεδοπωλείο Σεϋχέλλες

Παρόλο που το όνομά του μεταφέρει σε μέρη εξωτικά πολύ μακριά από την Ελλάδα, η κουζίνα του επιμένει τοπικά και σερβίρει πιάτα και νόστιμους μεζέδες παρασκευασμένους αποκλειστικά από ντόπια προϊόντα. Οι Σεϋχέλλες στην καρδιά του Μεταξουργείου (Κεραμεικού 49) έχουν ένα μενού που ανανεώνεται βάσει των διαθέσιμων πρώτων υλών της κάθε εποχής, με πιάτο- ναυαρχίδα του τις περίφημες παπαρδέλες με καβουρμά.

Αστέρ

Μεζεδοπωλείο Αστέρ

Από τα πιο αγαπητά και μικροσκοπικά στέκια στα Άνω Πετράλωνα, επί της κεντρικής Τρώων (νο 48), με φιλοσοφία μεταμοντέρνου καφενείου και κουζίνα που εστιάζει στις εκλεκτές κρητικές γεύσεις. Οι μεζέδες σερβίρονται σε μικρά πιάτα, για να μπορείτε να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερους, και εστιάζουν στην κρητική κουζίνα. Παραδοσιακές και πιο μοντέρνες εκδοχές των κλασικών μεζέδων που όλοι λατρεύουμε να απολαμβάνουμε στην αγαπημένη μας Κρήτη.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Μεζεδοπωλείο Γάκιας

Από τα μοντέρνα καφενεία που έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού των βορείων προαστίων, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελίστριας και Κρήνης) μέσα από το σκηνικό του ζωντανεύει παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες. Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε ευφάνταστους και γευστικούς μεζέδες, τόσο με προσανατολισμό τα ψαρικά και θαλασσινά, όσο και τα κρεατικά. Στα συν η φιλική ατμόσφαιρα και η μεγάλη γκάμα σε τσίπουρα και ούζα.

Ονειρία

Μεζεδοπωλείο Ονειρία

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο ξεκινά μόλις διαβεί κανείς την είσοδο του μεζεδοπωλείου Ονειρία στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8). Νομίζοντας ότι εισέρχεσαι σε αυλή παραδοσιακού σπιτιού της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60, σε κερδίζει αμέσως η οικεία ατμόσφαιρα και τα γνώριμα αρώματα της κουζίνας. Ελληνικοί μεζέδες στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους παρασκευασμένοι με επιλεγμένα προϊόντα γίνονται ανάρπαστοι.