Η γειτονιά του Μεταξουργείου τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει κάποια από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης.

Μοντέρνα καφενεία και μεζεδοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες και καθιερωμένα (πια) all day στέκια μοιάζουν οι ιδανικότερες γευστικές επιλογές για τα καλοκαιρινά βράδια σας στην πόλη.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Σεϋχέλλες

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχει κανείς στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 49), με νόστιμους μεζέδες και μαγειρευτά, που παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα. Το μενού ανανεώνεται αρκετά συχνά, αναλόγως την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Ωστόσο, από τα πιάτα σημείο αναφοράς του οι περίφημες παπαρδέλες με τον καβουρμά.

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία.

Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή, καιρού επιτρέποντος, τα τραπεζάκια έξω.

Aυγό του Κόκορα

Σε ένα πέτρινο, διώροφο κτίριο στην καρδιά του Μεταξουργείου, που από το 1933 λειτουργούσε ως οινομαγειρείο, συναντάμε το Αυγό του Κόκορα (Λεωνίδου 26 & Μυλλένου), το θρυλικό εστιατόριο που αρχικά υποδέχτηκε το κοινό του στην Κυψέλη το 1982 και έκτοτε αποτέλεσε καθιερωμένο στέκι για όλους τους καλοφαγάδες της Αθήνας, διάσημους και μη.

Ο κατάλογός του πλούσιος σε προτάσεις της ελληνικής παραδοσιακής και μεσογειακής κουζίνας, σίγουρα θα σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι. Σημείο αναφοράς του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τα τραπεζάκια στην Πλατεία Αυδή ακριβώς απέναντι.