Μια ημερήσια πάντα αποτελεί ιδανική επιλογή για να αλλάξετε λίγο τις παραστάσεις σας. Όταν, μάλιστα, συνδυάζεται με καλή παρέα, μεζεδάκια και ουζάκι, και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα, τότε η όλη εμπειρία απογειώνεται. Αδράξτε την ευκαιρία της καλοκαιρίας, λοιπόν, και απολαύστε μια ημερήσια πλάι στο κύμα.

Κάβος

Σε απόσταση 45-50’ από το κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο, θα ανακαλύψετε έναν γαστρονομικό «θησαυρό». Στα Ίσθμια της Κορίνθου, λοιπόν, η ξακουστή ψαροταβέρνα Κάβος λειτουργεί από το 1964 και αποτελεί από μόνη της προορισμό. Μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων που βάζουν σε πειρασμό, σερβίρεται στα τραπέζια σε μια λιτή και απλή βεράντα πάνω από τη θάλασσα.

Ο Κάκιας

«Στου Κάκια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά» θα ακούσετε τους ντόπιους της Σαλαμίνας να λένε αλλά και να συστήνουν στους εκδρομείς της περιοχής, για μεζεδοκατάσταση με ουζάκι και γευστικά πιατάκια μπροστά στη θάλασσα. Το Ουζερί του Κάκια, λοιπόν, στην παραλία της Σαλαμίνας αποτελεί ιδανική αφορμή για να μπείτε στο αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε 50′ μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί, θαλασσινοί μεζέδες πρωταγωνιστούν στο οικείο περιβάλλον του, με το παρεΐστικο κλίμα να σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι από την πρώτη κιόλας φορά που θα βρεθείτε σε αυτό. Στα συν η ενημερωμένη γκάμα σε ετικέτες ούζου, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 50!

Φύκι Φύκι

Ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Ψαράς

Σε ένα όμορφο σημείο πάνω ακριβώς στην παραλία του Μαραθώνα, η ψαροταβέρνα του Ψαρά αποτελεί μια τίμια και διαχρονική επιλογή για ψαράκι δίπλα στο κύμα από το 1950. Νόστιμα πιάτα μαγειρεμένα απλά αλλά με μεράκι, την έχουν αναδείξει σε προορισμό στην Ανατολική Αττική. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ποικίλοι ουζομεζέδες γεμίζουν το τραπέζι σας μυρίζοντας ακόμη ιώδιο, καθώς προέρχονται από τα καΐκια ψαράδων της περιοχής.