Όποιος επιλέγει το κέντρο της Αθήνας για την έξοδό του γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτό θα βρει επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα και budget. Από κλασάτα μπαρ και boho ταράτσες, μέχρι street επιλογές και πιο χαμηλών τόνων στέκια ή wine bars, που έχουν κάτι για όλους.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχεί το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails για τα ζεστά, ακόμη, βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τόσο τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται, όσο και εκείνα στον πεζόδρομο της Δελφών.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος για τις γλυκές ανοιξιάτικες βραδιές.

Odori

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!