Ένα «πράσινο» μυρμήγκι αστροναύτης ήρθε στη γη

TAF: «Η2Ο: 7 Σταγόνες Φτάνουν»


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
3:24
20/11/2010
Ένα «πράσινο» μυρμήγκι αστροναύτης ήρθε στη γη
loading

Κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12:00 το The Art Foundation παρουσιάζει το κουκλοθέατρο «Κέντρο Βάρους» σε μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Alain Grousset «Ένα πράσινο μυρμήγκι», εκδ.Παπαδόπουλος.

Ο Μάρκος δε συγυρίζει ποτέ το δωμάτιό του. Προτιμά να κάνει πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Φτάνει όμως η μέρα που η μαμά χάνει την υπομονή της. Ο Μάρκος αρχίζει το συγύρισμα. Περίεργο! αυτός ο πύραυλος ανάμεσα στα παιχνίδια, δεν είναι δικός του. Ένα μυρμήγκι-αστροναύτης βγαίνει από μέσα. Έχει προσγειωθεί αναγκαστικά στο δωμάτιο του Μάρκου γιατί έμεινε από καύσιμα. Μόνο με 7 σταγόνες Η2Ο θα μπορέσει να ξαναπετάξει...

Ένα έργο επιστημονικής φαντασίας για παιδιά, που μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις και με πολύ χιούμορ, θίγει θέματα ζωτικής σημασίας της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως η έλλειψη νερού και η προστασία του περιβάλλοντος, η συνεργασία, η φιλία.

Η παράσταση συνδυάζει τις μαρότες (κούκλες σε ραβδί) με το μαύρο θέατρο και το θέατρο σκιών.

Το Κουκλοθέατρο Κέντρο Βάρους δημιουργήθηκε το 2004 από την Κλειώ Κιούλπαλη και την Ανθίππη Πετράκη. Η πρώτη τους παράσταση «Και η Ελένη ήταν μικρή και το παλτό μεγάλο» παρουσιάστηκε για δύο χρονιές στο Από Μηχανής Θέατρο και στο Θέατρο Αλκμήνη, καθώς και σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει