Η τελευταία πρεμιέρα της σεζόν για το The Walking Dead είναι γεγονός. Η αρχή μιας μαραθώνιας διαδρομής 24 επεισοδίων (θα χωριστών σε 3 μέρη των 8 επεισοδίων) έγινε με ένα μεστό επεισόδιο, στο οποίο την παράσταση κλέβει η δυναμική που έχει σχηματιστεί μεταξύ Negan και Maggie. Την ίδια ώρα η πείνα «καραδοκεί», οι νέοι villains δεν έχουν εμφανιστεί αλλά ακούγονται φρικιαστικοί ενώ η νέα μεγάλη κοινότητα, το Commonwealth, ίσως δεν είναι όσο «αγγελική» πιστεύαμε.

Σύμφωνα με το lordoftheseries.gr, η σκηνοθεσία/φωτογραφία του επεισοδίου είναι απλά απίστευτη, καθώς μέσω των εξαιρετικών και σκοτεινών πλάνων μας μεταφέρεται μία απαισιόδοξη και μουντή αίσθηση. Οι ερμηνείες είναι πάντα αξιόλογες και πάντα αυτή που ξεχωρίζει ένα κλικ παραπάνω είναι εκείνη του Negan-Jeffrey Dean Morgan. Το σενάριο του επεισοδίου δεν είναι κάτι τρομερό, όμως η κίνηση του Negan στο τέλος φαίνεται πως θα έχει επιπτώσεις στη συνέχεια…

Η αποστολή

Η πείνα κορυφώνεται και οι γυναίκες της ομάδας επισκέπτονται μία-γεμάτη walkers-στρατιωτική βάση ώστε να συγκεντρώσουν προμήθειες. Σε μία κυριολεκτικά σιωπηρή σειρά σκηνών, Maggie, Carol, Rosita, Magna, Kelly και Lydia μαζεύουν ότι βρουν και το στέλνουν στους υπόλοιπους που περιμένουν στην κορυφή του κτιρίου. Οι νεκροί όμως ξυπνάνε αναγκάζοντας τους πάντες να σπαταλήσουν πολύτιμα πυρομαχικά, ευτυχώς όμως χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια.

Η ημι-διαλυμένη Alexandria

Η ομάδα επιστρέφει σε μία ημι-διαλυμένη Alexandira (κατάλοιπο του πολέμου με τους Whisperers), όπου βρίσκονται οι παλιοί συνοδοιπόροι της Maggie, Duncan, Frost και Agatha. Το ζήτημα με το φαγητό είναι τεράστιο καθώς η επάρκεια του θα εξαντληθεί μέσα σε μία εβδομάδα, όπως τονίζει ο Gabriel. Η μόνη λύση είναι αυτή που προτείνει η Maggie, να ξεψαχνίσουν την παλιά της περιοχή, το Meridian.

Οι αναμνήσεις της όμως εκεί είναι τρομαχτικές, διότι μία μέρα και ενώ όλοι τους έλειπαν για μία αποστολή, επέστρεψαν και βρήκαν πίσω όλα το χωριό σφαγιασμένο. Οι άνθρωποι που το έκαναν, οι Reapers, επιτίθενται πάντα το βράδυ και όταν το κάνουν, είσαι ήδη νεκρός. Η Maggie προτείνει μία αποστολή αυτοκτονίας, να επανακτήσουν δηλαδή το Meridian, με την οποία πρόταση διαφωνεί μόνο μία μικρή πλειοψηφία.

Καταφύγιο στο μετρό

Μέσα στη νυχτερινή καταιγίδα, η πολυμελής ομάδα, με τον Negan για οδηγό (ξέρει την πόλη γαρ) βρίσκει καταφύγιο σε ένα μετρό. Ο ανεπιθύμητος Neagan δεν «ακούγεται» μέσα στην ομάδα, καθώς οι πάντες θέλουν να συνεχίσουν μέσα στα σκοτάδια και όχι να ξεκουραστούν.

Οι πολύωρες ανανακρίσεις υπό του βλέμμα του γιγάντιου φύλακα

Οι τετράδα των Yumiko, Ezekiel, Eugene και Princess κατευθύνονται σε ένα φυλάκιο του Commonwealth, από όπου στη συνέχεια θα περάσουν πολύωρες ανακρίσεις, ο καθένας ξεχωριστά, παρουσία δύο αυστηρών υπευθύνων και υπό το βλέμμα του γιγάντιου φύλακα, Mercer. Οι ερωτήσεις της αξιολόγησης αυτής των πιθανών νέων κατοίκων της κοινότητας σχετίζονται ακόμα και για τον παλιό τους ταχυδρομικό κώδικα. Αν δεν περάσουν την αξιολόγηση και δεν προχωρήσουν στο επίπεδο δύο, θα ξανακάνουν την επανεπεξεργασία.

Από την άλλη, το επεισόδιο μας υπενθυμίζει πως ο Ezekiel δεν είναι σε καλή κατάσταση, επηρεασμένος από τη βαριά ασθένεια του. Η τετράδα βλέπει πως το μέλλον δεν διαγράφεται ευοίωνο εκεί, οπότε όλοι μαζί πείθονται πως πρέπει να κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν.

Οι σακούλες γεμάτες νεκρούς

Η ομάδα της Maggie, του Daryl, κλπ., συναντάει μία σειρά γεμάτη από νεκρούς στοιβαγμένους σε σακούλες και ένας εξ’ αυτών είναι τόσο αθόρυβος ώστε σχεδόν να δαγκώσει τον Gage, ένα δευτερό-τριτο χαρακτήρα. Ο Negan όμως ήταν εκεί γι’ αυτόν και τον έσωσε. Κάπου εκεί έρχεται και η «έκρηξη» του Negan που (δικαιολογημένα) τη λέει στη Maggie, η οποία του λέει να προσέχει για τους walkers.

Ο Negan μένει εκτός από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου της Maggie, η οποία κάνει δικτατορικά αυτό που θέλει, όπως λέει και ο ίδιος. Ο Negan τα λέει όλα σωστά για τη Maggie, πως τον έσυρε μέχρι εκεί για να τον «σκοτώσει» εμμέσως, μέχρι το σημείο που αναφέρεται στον Gleen ως «σκυλί». Η μπουνιά που δέχεται από τον Daryl είναι σωστή, όπως και η απειλή της Maggie πως θα τον σκοτώσει αν συνεχίσει έτσι.

Το σχέδιο φυγής

Η παρατηρητικότητα της Princess προς τους φύλακες είναι αυτή που τους κάνει να αποδράσουν από τη φυλακή τους. Yumiko και Eugene «ντυμένοι» φύλακες οδηγούν τους άλλους δύο στην έξοδο με μεγάλη επιτυχία μέχρι να δουν τον πίνακα που υπάρχουν οι φωτογραφίες των χαμένων ανθρώπων. Εκεί η Yumiko βλέπει το μήνυμα του αδερφού της, που την αναζητάει, και ανακοινώνει στους υπόλοιπους ότι θα παραμείνει στο φυλάκιο του Commonwealth.

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία

Ο Gage και ο Roy (ο έτερος δευτερό-τριτος χαρακτήρας) το βάζουν στα πόδια με τις προμήθειες της ομάδας, οι πάντες κατηγορούν τον Negan και μία ορδή από walkers πλησιάζει. Ο αριθμός τους είναι τεράστιος οπότε το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σκαρφαλώσουν στο βαγόνι του τρένου που βρίσκεται μπροστά τους και να φύγουν. Τελευταίοι μένουν Negan και Maggie.

Ο πρώτος σκαρφαλώνει, η δεύτερη το προσπαθεί όμως της αρπάζουν το πόδι οι walkers. Εκείνος την βλέπει να τον παρακαλεί, όμως δεν την βοηθάει, σπαταλώντας έτσι μία τεράστια ευκαιρία να εξιλεωθεί.