Ποιος είπε ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα και το κλεινόν άστυ μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να είναι βαρετή και πληκτική. Στην Αθήνα βρίσκει κανείς εξαιρετικά στέκια που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχάσετε την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή οι διακοπές σας έχουν τελειώσει. Δείτε, λοιπόν, πού θα δώσετε και πάλι ραντεβού με τους φίλους μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Για ποτό – Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Για καφέ – Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Για φαγητό Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails για τα βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Για όλα τα παραπάνω- Hide & Seek

Εάν αναζητάτε μία εξωτική απόδραση από την καθημερινότητα, τότε θα βρείτε το καταφύγιο σας στο Hide & Seek (Λεωφόρος Κηφισίας 254). Στο βάθος ενός διαδρόμου στην Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, θα ανακαλύψετε μια ατμοσφαιρική, δενδρόφυτη αυλή που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη λεωφόρο και ότι μόλις έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές σας.