Τρόμος, πένθος και μυστήριο, αυτές είναι οι θεματικές που σφραγίζουν τη νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix για μια άγρια δολοφονία στην επαρχία της Ιρλανδίας.

Η σειρά ερευνά τον φόνο της Γαλλίδας Σοφί στην ιρλανδική ύπαιθρο, μόνο που για να το κάνει αυτό είναι υποχρεωμένη να απεικονίσει μια ολοζώντανη εικόνα τόσο του ίδιου του φόνου, όσο και του σοκαριστικού αντίκτυπού του στην τοπική κοινωνία.

Σοφί: Φόνος στο Γουέστ Κορκ, το ιρλανδικό true crime που συναρπάζει

Η μίνι σειρά είναι πλασμένη με τα καλά υλικά του true crime. Έχει έναν μυστηριώδη φόνο στην καρδιά της, πολλαπλούς υπόπτους, μια ανατριχιαστική κακοδικία και την κοινωνική συναίνεση τελικά που χρειάζεται ώστε να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παραγωγός είναι ο δύο φορές κάτοχος Όσκαρ Ντοκιμαντέρ, Σάιμον Τσιν, ο οποίος εξασφάλισε μάλιστα την αμέριστη συνεργασία της οικογένειας της Sophie Toscan du Plantier, του θύματος.

Η γαλλίδα τηλεοπτική παραγωγός περνούσε τις διακοπές της στο σπίτι της στην Ιρλανδία πριν από 25 χρόνια, όταν τη βρήκαν μια μέρα νεκρή, δολοφονημένη άγρια.

Η σειρά έχει συνεντεύξεις με τους πραγματικούς κατοίκους της μικρής κοινότητας, επικεντρώνεται όμως στον βασικό ύποπτο της ιστορίας και στο πώς η αστυνομία έχτισε την υπόθεση. Κι ενώ ακολουθεί αυτή τη γραμμή, κάποια στιγμή σου βάζει τρικλοποδιά, ανατρέποντάς τη.

Όπως έγινε λίγο πολύ και στην πραγματικότητα. Εκεί που δεν κάνει τέτοια, σεβόμενη απόλυτα το προσωπικό δράμα, είναι στο πένθος των συγγενών του θύματος.

Είναι μια αυθεντική true crime σειρά ντοκιμαντέρ, από αυτές που αγαπάμε να βλέπουμε για τη διεισδυτικότητα και την καθαρότητα της ματιάς τους.

Είναι ολοκαίνουρια και ήδη διαθέσιμη στο Netflix…