Το Netflix μας έχει συνηθίσει σε καταπληκτικές true crime σειρές ντοκιμαντέρ και το Άαρον Χερνάντεζ: Στο Μυαλό ενός Δολοφόνου παραμένει ογκόλιθος εδώ.

Εξίσου σημαντική είναι όμως άλλη μια μίνι σειρά του 2020, «Οι Δίκες του Γκέιμπριελ Φερνάντεζ», που μπορεί να έχει περάσει στα «ψιλά» μέσα στην ομοβροντία των προγραμμάτων που μας φέρνει κάθε μήνα το Netflix.

Η σειρά είναι μια πραγματική και εξόχως ανατριχιαστική ιστορία του 2013, για την αδιανόητη κακοποίηση και τον φόνο τελικά ενός 8χρονου αγοριού από την Καλιφόρνια.

Το θέμα είχε απασχολήσει τη διεθνή ειδησεογραφία, αποτελώντας γροθιά στο στομάχι για κάθε άνθρωπο. Όσα υπέφερε ο μικρός Γκέιμπριελ Φερνάντεζ στα χέρια της μητέρας και του εραστή της σόκαραν την οικουμένη.

Μόνο που αυτό δεν ήταν δυστυχώς όλο. Δεν ήταν οι δυο τους οι μόνοι ένοχοι, όπως αποκαλύπτει η διεισδυτική έρευνα της σειράς. Ένοχο ήταν επίσης το κατακερματισμένο σύστημα, που δεν κατάφερε να προστατεύσει το παιδί εκεί που ήταν απαραίτητο.

Είναι μια δουλειά του παγκοσμίου φήμης ντοκιμενταρίστα Brian Knappenberger, σε συνεργασία με το Investigative Reporting Program του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ και την Common Sense Media.

Μέσα σε 6 επεισόδια, βλέπουμε όλη την παρακμή ενός αδιάφορου συστήματος που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τη μοχθηρή μάνα.

Η σειρά απέσπασε δικαίως διθυραμβικές κριτικές…