Ο γοητευτικός Σκοτσέζος, σύμφωνα με το thelist.com, είχε συμμετάσχει σε 90 διαφορετικές ταινίες μεγάλου μήκους, τηλεοπτικές ταινίες και μίνι σειρές. Με τόσους δυνατούς ρόλους και φανταστικές ερμηνείες στο ενεργητικό του, είναι να απορεί κανείς γιατί το όνομά του αποτελεί, σχεδόν, συνώνυμο με εκείνο του φανταστικού κατασκόπου 007, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κόνερι είχε παίξει σε μόλις 7 ταινίες του franchise. Η απάντηση ίσως έρθει από αυτό που δηλώνει το thelist.com «ίσως γιατί τον ενσάρκωσε καλύτερα από κάθε άλλον». Ωστόσο, αυτό που αξίζει να γνωρίζετε είναι ότι ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ δεν άρεσε καθόλου στον Κόνερι.

Σον Κόνερι: Γιατί ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ δεν του άρεσε καθόλου

Και ενώ οι οπαδοί του 007 έχουν χαρακτηρίσει τον Κόνερι ως τον καλύτερο Τζέιμς Μποντ που πέρασε από τη μεγάλη οθόνη, δεν ισχύει το ίδιο και για τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν δήλωνε και τόσο φαν του πράκτορα. Στην πραγματικότητα, συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Μέχρι τη στιγμή που ο Κόνερι πραγματοποίησε τα γυρίσματα για την τρίτη ταινία του Μποντ, «Goldfinger» το 1964, περιέγραφε τον χαρακτήρα στο Vanity Fair ως «έναν μονότονο και ανιαρό, αγγλόφωνο αστυνομικό», αναφέρει η Chicago Tribune.

Έκτοτε, η άποψή του για τον γοητευτικό μυστικό πράκτορα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο μέχρι το 1965, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξη στο Playboy αργότερα, ότι βαρέθηκε με όλο αυτό το θέμα του Μποντ. Εκείνη την περίοδο συμμετείχε στο «Diamonds Are Forever», την ταινία που ήλπιζε ότι θα είναι και η τελευταία στην οποία θα πρωταγωνιστούσε. Ο Κόνερι συγκλόνισε τους οπαδούς του 007 λέγοντας ότι «Πάντα μισούσα αυτό τον καταραμένο Τζέιμς Μποντ» παραδεχόμενος ότι «Θα ήθελα να τον σκοτώσω», αναφέρει το thelist.com.

Ενώ ο Κόνερι αποχώρησε από το franchise μετά το 1971, δώδεκα χρόνια αργότερα επέστρεψε για μια τελευταία φορά ως Τζέιμς Μποντ, σε μια ταινία με καθόλα συμβολικό τίτλο «Never Say Never Again». Όσον αφορά το γιατί ο Κόνερι άλλαξε γνώμη, φαίνεται ότι είχε λόγους και μάλιστα σύμφωνα με το Variety, τουλάχιστον 5 εκατομμύρια!

Μετά και από αυτή την ταινία ο Κόνερι είχε πραγματικά «τελειώσει» με τον Μποντ. Μόνο που μέχρι τότε το κακό είχε γίνει και ο κόσμος τον είχε συνδυάσει με τον 007, τον μοναδικό άντρα που ο ίδιος θα ήθελε να μπορούσε να σκοτώσει!