Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για τους αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων. Οι χαρακτήρες της Ντίσνεϊ μεγάλωσαν, ψυχαγώγησαν και κράτησαν παρέα σε γενιές και γενιές με τις ιστορίες και τις περιπέτειές τους, κάνοντας τη φαντασία όλων να ταξιδεύει σε υπέροχους κόσμους.

Πόσα, όμως, από τα ενδιαφέροντα πράγματα γι’ αυτούς γνωρίζετε;

Το αρχικό όνομα του Μίκυ Μάους ήταν Μορτίμερ

Όταν ο Γουόλντ Ντίσνεϊ ανακοίνωσε στη γυναίκα του ότι θα ονόμαζε τον ήρωά του Μορτίμερ, εκείνη πίστευε ότι το συγκεκριμένο όνομα δεν ταίριαζε με την προσωπικότητα του ποντικού. Αργότερα, ο Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε το Μίκυ Μάους και όλα τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία, με τον χαρακτήρα να αποτελεί σχεδόν συνώνυμο του κολοσσού της Ντίσνεϊ και το παιχνιδιάρικο ποντίκι να πρωταγωνιστεί σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και έντυπες εκδόσεις από το 1936.

Αρκετοί από τους ήρωες της Ντίσνεϊ έχουν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

Στις 18 Νοεμβρίου 1978, ο Μίκυ Μάους έγινε όχι μόνο ο πρώτος χαρακτήρας της Ντίσνεϊ που έλαβε ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, αλλά και ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που πήρε ένα από αυτά. Έξι ακόμη αστέρια από τότε έχουν απονεμηθεί σε χαρακτήρες της Ντίσνεϊ: Χιονάτη (1987), Κέρμιτ ο Βάτραχος (2002), Ντόναλντ Ντακ (2004), Γουίνι το Αρκουδάκι (2006), Τίνκερ Μπελ (2010) και Τα Μάπετς (2012).

Η Ποκαχόντας είναι η μόνη πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ που βασίζεται σε πραγματικό πρόσωπο

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ταινία της Ντίσνεϊ απεικονίζει με ακρίβεια αυτό που συνέβη στην πραγματική ζωή. Σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, το πραγματικό όνομα της Ποκαχόντας ήταν Amonute. Το Ποκαχόντας ήταν απλώς ένα ψευδώνυμο που σημαίνει «παιχνιδιάρικο» ή «παιδί με κακή συμπεριφορά». Ήταν παιδί όταν γνώρισε τον Τζον Σμιθ, όχι ενήλικας όπως ήταν και ο ίδιος, και δεν είχαν ρομαντική σχέση.

Τα Σκυλιά της Δαλματίας έχουν εκατομμύρια μαύρα σημάδια

Περισσότερα από 6.400.000 σημεία εμφανίζονται στα σκυλιά στην ταινία «Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας». Κάθε κουτάβι έχει 32, η μητέρα τους Πέρντα έχει 68 και ο πατέρας τους Πόνγκο 72, σύμφωνα με το mentlafloss.com.

Ο Τζάκι Τσαν έπαιξε δύο δημοφιλείς χαρακτήρες

Ναι, σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για τις κινέζικες εκδοχές των «Πεντάμορφη και το Τέρας» και Μουλάν. Στην μεν πρώτη έδωσε τη φωνή του στο Τέρας και στη δεύτερη στον καπετάνιο Λι Σανγκ, ενώ τραγουδούσε ο ίδιος και για τους δύο ρόλους.