Βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας και αν δεν αντέχετε μέχρι την πολυπόθητη Παρασκευή για να βγείτε μη σας απασχολεί γιατί εμείς σας προτείνουμε μερικές ανέξοδες προτάσεις για διασκέδαση.

Η ομάδα ΜΑΡΚΕΣ είναι μια παρέα τριών μουσικών και μιας γυναικείας φωνής που διαβαίνουν τα μονοπάτια του καλού ελληνικού τραγουδιού με αγάπη και υπευθυνότητα. Από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι το Μιχάλη Σουγιούλ και τον Βασίλη Τσιτσάνη τραγουδάμε και θυμόμαστε, ταξιδεύουμε και ονειρευόμαστε. Στο τραγούδι η Μαρία Κανελόπουλου. Όλα αυτά απόψε στις 20:30 στον πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά στο Νέο Κόσμο.

Επίσης, απόψε στις 21:30 μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση “Το παραβάν”, ένα Κωμικό – συμμετοχικό – ξεκουραστικό – χαλαρωτικό – τονωτικό – χαλαρό και άνετο – μουσικό – θεατρικό – κουκλοθεατρικό – περιστασιακό – περφορμανσοειδές και επίκαιρο έργο. Συντελεστές: Κωσταντής Μιζάρας, Αγγελική Γουναρίδη, Oμάδα φτουξελευτερία, Εύη Εκμετσίογλου στοωΤριφασικό. Σφακτηρίας και Πλαταιών, Κεραμικός.

Διάλεξη του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μουσικής διοργανώνεται στις 19:00 με θέμα ‘Δημοσιονομική εξυγίανση και χρηματοοικονομική σταθερότητα’, στο Μέγαρο Μουσικής.

Τέλος, κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Flamenco απότ το Ινστιτούτο Θερβάντες στο Σύνταγμα. Το φλαμένκο είναι το πιο γνωστό σε όλον τον κόσμο ισπανικό μουσικό και χορευτικό είδος και αποτελεί πόλο έλξης θαυμαστών του από κάθε γωνιά της γης. Αλλά πίσω απ’ τη διεθνή φήμη, ο κόσμος του φλαμένκο στην Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα. Αυτός ο κινηματογραφικός κύκλος περιλαμβάνει έξι πρόσφατες ταινίες, μερικές από τις οποίες είναι ντοκιμαντέρ και οι υπόλοιπες κινούνται ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και στη μυθοπλασία. Όλες τους προσπαθούν να κάνουν γνωστό στον κόσμο το φλαμένκο από μέσα.