Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με φόντο το επιβλητικό μνημείο της Αθήνας, το Αθηναίων Πολιτεία αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς στον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου.

Το υπέροχο νεοκλασικό, διατηρητέο κτήριο, όπου στεγάζεται, χρονολογείται στο 1908 και αρχικά λειτούργησε ως μεγαλομπακάλικο. Ανακαινισμένο, με σεβασμό στην ιστορικότητα και την παράδοση, το Αθηναίων Πολιτεία αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης τόσο των ντόπιων, αμετανόητων λάτρεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας όσο και των επισκεπτών του.

Θα το επισκεφτείτε για να απολαύσετε τον καφέ σας με φόντο την ονειρική Ακρόπολη, να δοκιμάσετε κλασικές γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, να περάσετε όμορφες στιγμές με την παρέα με γευστικές ποικιλίες συνοδεία ούζου ή κρασιού ή να πιείτε κάποιο από τα cocktails της ιδιότυπης λίστας που έχει δημιουργηθεί sur mesure στη φιλοσοφία του Αθηναίων Πολιτεία.

Από τις προτάσεις του σεφ ξεχωρίζουν το κλασικό, κρητικό γαμοπίλαφο, το τσιγαριαστό αρνί με λιαστή ντομάτα, πέστο βασιλικού και σκούρο ζωμό, οι χειροποίητες ραβιόλες με γλυκοκολοκύθα, προσούτο, βότανα και σάλτσα λευκής γραβιέρας με φιστίκια Αιγίνης, το ριζότο με σύγκλινο Μάνης, λιαστή ντομάτα και μαυροδάφνη.

Συνοδεύστε την παραγγελία σας με κάποια από τις επιλεγμένες ετικέτες της wine list, που προέρχονται αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Εξαιρετικός λόγος για να το προτιμήσετε είναι και τα λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά, τα οποία παρασκευάζονται σπιτικά στην κουζίνα του Αθηναίων Πολιτεία. Δύο από τα πιο γλυκά best sellers του είναι το σουφλέ σοκολάτας και το ζεστό γαλακτομπούρεκο.

Tip: Η αίθουσα Αθηναία (ισόγειο) και η αίθουσα Δέος (όροφος) διατίθενται για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

Info:

Καθημερινά: Από τις 07.30

Τιμές: Από 20-25/άτομο ευρώ (με ποτό), 4,30 ευρώ (freddo cappuccino), 7 ευρώ (ποτό), 9 ευρώ (cocktail)

Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου 33, Θησείο
Τηλ. +30 210 3413795
[email protected]
athinaionpoliteia.gr
www.facebook.com/athinaionpoliteia.gr