Ο ατελείωτος αγώνας επιβίωσης των χαρακτήρων του The Walking Dead την καθιστούν την καλύτερη post apocalyptic σειρά εδώ και αρκετά χρόνια. Οποία κοιλιά όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr και αν έχει κάνει με το πέρασμα του χρόνου το φανατικό κοινό της πάντα θα θέλει παραπάνω. Έτσι λοιπόν και ενώ είμαστε σε αναμονή για τα έξι μπόνους επεισόδια της 10ης σεζόν αλλά και την 11η που θα είναι η τελευταία σεζόν για το The Walking Dead θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε προτάσεις για εναλλακτικές σειρές που μπορούν να καλύψουν το κενό του προσωρινά.

Θα ήταν λάθος να μην ανοίγαμε αυτήν την λίστα με τα Spinoffs της σειράς που αποτελούν το The Walking Dead Universe. Έτσι λοιπόν σαν Fan του TWD είναι σχεδόν παράλογο να μην έχετε δει και τα Spinoffs του.

Το Fear The Walking Dead μας πάει στην αρχή της αποκάλυψης , όταν ο ιός ξεκίνησε να είναι σε έξαρση και ο πολιτισμός να πέφτει. Μας δίνει μια καλή ματιά σε πράγματα που το TWD παρέλειψε οπότε αυτό από μόνο του το κάνει αρκετά ενδιαφέρον. Η σειρά ξεκινάει αρκετά ανεξάρτητη αλλά στην συνέχεια γίνονται και τα πρώτα Crossovers που δίνουν μια εικόνα ενότητας ανάμεσα στις δύο σειρές. Η σειρά βρίσκεται στην 6η σεζόν της.

Το The Walking Dead: World Beyond είναι το νεότερο αδερφάκι του TWD. Η σειρά μας πάει δέκα χρόνια μετά την αρχή της αποκάλυψης και εστιάζει σε μια ομάδα εφήβων που προσπαθούν να ανακαλύψουν νέα πράγματα για τον κόσμο. Ενδιαφέρον αποτελεί ότι η σειρά είναι στην σκιά της CRM οργάνωσης που έχουν πολιτισμό, ελικόπτερα, στρατό και ένα σωρό άλλους πόρους που θυμίζουν την ζωή πριν της αποκάλυψης. Δεν δίνει στοιχεία για τον Rick αλλά μας δίνει μια πρώτη ιδέα στο γιατί δεν έχει επιστρέψει και που μπορεί να είναι. Η σειρά ολοκλήρωσε την 1η σεζόν της και θα ολοκληρωθεί με την 2η.

Z Nation

Εδώ δεν θα βρείτε ούτε ένα καλό γραμμένο σενάριο ούτε ωραία ειδικά εφέ , ούτε καν ένα δράμα. Το Z Nation είναι μια σειρά που μπορει να χαρακτηριστεί κωμωδία ή ακόμα και παρωδία. Το μόνο κοινό στοιχείο με το TWD είναι ότι οι χαρακτήρες βιώνουν μια ζόμπι αποκάλυψη. Βέβαια τα ζόμπι εδώ είναι πολύ διαφορετικά. Ο λόγος που μπαίνει στην λίστα είναι επειδή καταφέρνει να είναι απολαυστικό με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Το Z Nation έχει το δικό του prequel Spinoff με τίτλο Black Summer. Η σειρά είναι παραγωγή του Netflix ωστόσο δεν την θεωρούμε αξία για να έχει δική της θέση στην λίστα παρά μόνο μια μικρή αναφορά.

Reality Z

Μια βραζιλιάνικη παραγωγή του Netflix που μας έπιασε απροετοίμαστους. Η σειρά παρουσιάζει μια ζόμπι αποκάλυψη με τους επιζώντες να είναι εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι από ριάλιτι τύπου Big Brother. Ενώ αρχικά δεν φαίνεται μια σοβαρή σειρά γρήγορα σου περνάει την αίσθηση ότι κανείς δεν είναι πραγματικά ασφαλής. Αρκετή δράση και αίμα προσφέρουν ότι μπορεί να θέλει κανείς από μια σειρά με ζόμπι. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανάπτυξη των χαρακτήρων πάει περίπατο. Η σειρά έχει για την ώρα μια σεζόν με 8 επεισόδια

The Strain

Μια εναλλακτική αποκάλυψη παρουσιάζεται στο The Strain. Εδώ έχουμε τα Strigoi που είναι άβουλοι βρικολακες που θυμίζουν αρκετά τους Walkers . Η σειρά παρουσιάζει τους βρικόλακες ως έναν ιό που ξεκινάει από τον αφέντη έναν βρικόλακα με νοημοσύνη που ελέγχει όλους τους άλλους. Η σειρά έχει ωραίους χαρακτήρες και αρκετή δράση και ολοκληρώνεται με 4 σεζόν.

The 100

Εδώ δεν έχουμε ζόμπι ή τέρατα αλλά μια πυρηνική καταστροφή που έχει κάνει την γη μη βιώσιμη. Οι επιζώντες κατοικούν στο διάστημα σε μια κιβωτό και μετά από σχεδόν 100 χρόνια μια ομάδα ανθρώπων επιστρέφουν στον πλανήτη για να δουν αν πλέον μπορούν να ζήσουν εκεί. Βέβαια τίποτα δεν θα εξελιχθεί ομαλά με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις να τους περιμένουν στην γη. Η σειρά ολοκληρώθηκε με 7 Seasons