Η Κυριακή είναι ημέρα της ξεγνοιασιάς, είναι η μέρα που αφιερώνεις στις μικρές απολαύσεις της ζωής και που επιτρέπεται να μην κάνεις απολύτως τίποτα ή να κάνεις πάρα πολλά. Είναι η μέρα που θέλουμε να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε δριμύτεροι στις απαιτήσεις της εβδομάδας.

Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να περάσουμε τη συγκεκριμένη μέρα παρέα με φίλους, καλό φαγητό και γιορτινή διάθεση. Άλλωστε η εβδομάδα έχει τόσες απαιτήσεις που συχνά η Κυριακή είναι η μόνη μέρα που μπορούμε να βρεθούμε όλοι ξανά μαζί και να περάσουμε όμορφα ξεχνώντας για λίγο τις σκοτούρες της εβδομάδας.

Φυσικά οι Κυριακές με ήλιο είναι ακόμη πιο ανεκτίμητες και για αυτό δεν πρέπει με τίποτα να πηγαίνουν χαμένες. Μία κοντινή εκδρομή, τραπέζι στο μπαλκόνι ή στον κήπο είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να περάσεις τη μέρα σου και να θυμηθείς τη ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και των διακοπών.

Σε αυτό βοηθάει φυσικά και η προσθήκη ούζου στο τραπέζι το οποίο προσφέρει τη δική του νότα στις συναντήσεις της παρέας. Το άρωμα του και η γεύση του τονώνουν τη διάθεση μας, μας βοηθάνε να ξεχάσουμε τα προβλήματα μας και γενικά μας φτιάχνει τη διάθεση. Ο ήχος του πώματος που ανοίγει, ο γαργαλιστικός ήχος του ούζου που γλύφει τον πάγο φέρνει στο μυαλό μας ανέμελες στιγμές κάτω από τον ήλιο ότι εποχή και να είναι.

Το ούζο προκαλεί όμορφα συναισθήματα και αποτελεί κοινό παρανομαστή της παρέας και του κεφιού. Το γέλιο της παρέας, η υπέροχη γεύση του φαγητού, η ζεστασιά του ήλιου και το άρωμα του ούζου αποτυπώνουν την τέλεια εικόνα που έχει κανείς στο μυαλό του όταν σκέφτεται πως να περάσει μία ανέμελη Κυριακή και όλα συντελούνται γύρω από ένα ποτήρι του παραδοσιακού αποστάγματος Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Το ούζο Πλωμαρίου έρχεται να κορυφώσει αυτά τα συναισθήματα απογειώνοντας κάθε μέρα που έχει ήλιο οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο, γι αυτό άλλωστε και έχει την ιδιαίτερη θέση του ως «ποτό της παρέας». Συμπληρώνει κάθε ηλιόλουστη μέρα όπως κι αν επιλέξουμε να την απολαύσουμε διότι όταν «Έχει ήλιο, Έχει Πλωμάρι» και «Αν έχει Πλωμάρι, έχει πάντα ήλιο» οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο.