Κάτι καινούριο και δυνατό ήρθε στις 14 Αυγούστου για να ταράξει τα συνήθως λιμνάζοντα καλοκαιρινά ύδατα.

Τζέιμι Φοξ και Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ πρωταγωνιστούν λοιπόν σε ένα sci-fi θρίλερ με αξιώσεις.

Ένας πρώην στρατιώτης και ένας αστυνομικός θα βρεθούν αντιμέτωποι στη Νέα Ορλεάνη αναζητώντας την πηγή αυτού του μαγικού χαπιού που χαρίζει προσωρινά υπερδυνάμεις.

Το «Project Power» είναι μια ταινία που αξίζει να δεις, αν και από την υπόθεσή της δεν ακούγεται ακριβώς κάτι καινούριο. Όλα έχουν να κάνουν με αυτό το χάπι που δίνει στους ανθρώπους τυχαίες υπερδυνάμεις για πέντε λεπτά.

Το πρωταγωνιστικό τρίο όμως (μαζί τους και η Ντομινίκ Φίσμπακ) σε κρατά καθηλωμένο για 113 λεπτά. Ακόμα και τη Νέα Ορλεάνη κατάφεραν να κάνουν δραματουργικό στοιχείο της ταινίας.

Η Φίσμπακ παίζει μια έφηβη που μοιράζει τα μαγικά χάπια για να πληρώνει τα ιατρικά έξοδα της μητέρας της. Ο Γκόρντον-Λέβιτ είναι ένας αστυνομικός που τα παίρνει κρυφά για να αποκτά το πάνω χέρι στη μάχη του με το έγκλημα της πόλης.

Όλα θα γίνουν όμως πιο επικίνδυνα όταν ο οσκαρικός Τζέιμι Φοξ, ένας πρώην στρατιώτης, αρχίσει να καθαρίζει τους διακινητές των χαπιών, αναζητώντας την προέλευσή τους.

Κι όλα αυτά σε έναν ευκαιριακό κόσμο όπου όλοι μπορούν να αποκτήσουν υπερδυνάμεις τύπου X-Men!

Οι δύο δημιουργοί της ταινίας την κρατάνε βέβαια σε λογικοφανή επίπεδα. Δεν είναι μια superhero ταινία, παρά μια περιπέτεια καταστάσεων που λέει «όχι» στο προφανές και χτίζει μεθοδικά τους χαρακτήρες της. Ανθρώπινους χαρακτήρες, αναμφίβολα.

Είναι όμως αυτή η πληθώρα υπερδυνάμεων που αποκτά ο κόσμος που χαρίζει ποικιλία στις σκηνές δράσης, η οποία επιτείνεται από το δεξιοτεχνικά σπιντάτο μοντάζ.

Μέσα στη ραστώνη του καλοκαιριού, είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη που θα σε κρατήσει σε ένταση για δυο ωρίτσες…