«Χαμένη Σφαίρα» τη λένε και είναι επιτέλους διαθέσιμη από 19 Ιουνίου στο Netflix, κάνοντας τους περισσότερους να την περιμένουν πώς και πώς από εκείνο το φανταστικό teaser trailer που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου.

Είναι μια γρήγορη, απολαυστική και εθιστική βόλτα σε γνώριμα κινηματογραφικά μονοπάτια, με άφθονη αδρεναλίνη, σκηνές δράσης, ντελαπαρίσματα και πραγματικές εκρήξεις, όπως γίνονταν παλιά.

Εδώ παρακολουθούμε έναν πρώην κακοποιό που προσλαμβάνεται από την αστυνομία ως μηχανικός, καθώς είναι ξεφτέρι στα αυτοκίνητα. Τον παγιδεύουν όμως κάτι διεφθαρμένοι αστυνομικοί για τον φόνο ενός αστυνομικού και αυτός, για να αποδείξει την αθωότητά του, πρέπει να βρει ένα χαμένο αυτοκίνητο όπου βρίσκεται αυτό που θα τον απαλλάξει από τις κατηγορίες: μια σφαίρα.

Το «Balle Perdue», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, είναι η πρώτη ταινία του Γκιγιόμ Πιερέ, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Αλμπάν Λενουάρ («Μαριάν») και Ραμζί Μπεντιά («Δύο Μόνοι στο Παρίσι»).

Μια τυπική αλλά αποτελεσματική ταινία δράσης είναι, έχοντας όλα όσα περιμένουμε από το είδος. Και όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αυτά που περιμένουμε δεν έρχονται πάντα.

Το μεγάλο της ατού είναι οι ρεαλιστικές σκηνές δράσης και οι καλές ερμηνείες. Κρατά την πλοκή καθαρή και γραμμική, χωρίς άχαρα παραστρατήματα. Ειδικά το δεύτερο μισό, ξεχειλίζει δράση και εντυπωσιακές σκηνές.

Έχει βέβαια και τα απαραίτητα πια παιχνιδίσματα εκεί στο τέλος, με τις δευτερεύουσες πλοκές να θέλουν να συσκοτίσουν την ιστορία. Ό,τι πρέπει δηλαδή για λίγη δόση εγκεφαλικότητας…