Οι ιατρικές σειρές μυθοπλασίας βλέπονται στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έχουν όμως ένα μειονέκτημα: είναι μυθοπλασία.

Και σε αυτό ακριβώς απαντά το «Λένοξ Χιλ», μια σειρά που παρακολουθεί πραγματικούς γιατρούς του Lenox Hill Hospital της Νέας Υόρκης στη βάρδιά τους.

Τέσσερις γιατροί (δύο νευροχειρουργοί, μια εντατικολόγος και μια γυναικολόγος) του περίφημου νοσοκομείου προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ προσωπικής ζωής και καθήκοντος, δίνοντας προφανώς περισσότερο χώρο στην ιατρική πράξη.

Σαν να ήταν το «Grey’s Anatomy» ριάλιτι δηλαδή και να επικεντρωνόταν περισσότερο στην κλινική πράξη παρά στο… κουτσομπολιό.

Ανθρώπινη και αποκαλυπτική, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ που μας έφερε το Netflix στις 10 Ιουνίου ρίχνει αληθινές ματιές στην καθημερινότητα των νοσοκομειακών γιατρών και της σπουδαίας δουλειάς που κάνουν.

Η συνεχής μάχη με την αρρώστια και οι τιτάνιες κάποιες φορές προσπάθειες για να σωθούν οι ασθενείς αποτελούν αναμφίβολα μια διαφορετική ματιά στο τι ακριβώς είναι μια ιατρική σειρά.

Το «Λένοξ Χιλ» καταφέρνει μέσα σε 8 επεισόδια να συλλάβει τον ρυθμό και να αποκαλύψει τα όσα εκπληκτικά και εντυπωσιακά λαμβάνουν χώρα μέσα στα χειρουργεία και τα επείγοντα περιστατικά.

«Οι οικογένειες δεν θέλουν να βλέπουν αίμα στα παπούτσια σου», λέει ο δρ Τζον νωρίς-νωρίς στη σειρά. Και πράγματι σκύβει και σκουπίζει τα ματωμένα υποδήματά του πριν βγει να ενημερώσει την οικογένεια ασθενούς που υποβλήθηκε μόλις σε εγχείριση στο κεφάλι.

Είναι μία από τις στιγμές που δείχνει τι ακριβώς είναι το Λένοξ Χιλ. Και το νοσοκομείο και η σειρά. Μία από αυτές τις στιγμές που θα σε κάνουν να θες να βγεις στο μπαλκόνι και να χειροκροτήσεις από καρδιάς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με ή χωρίς κορονοϊό