«Έκρηξη οργής» λένε το τρομακτικό θρίλερ του 2019 που έφερε την Πρωτομαγιά το Netflix στην πλατφόρμα του.

Και το έφερε χωρίς τρέιλερ, αφίσες και βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Όπως ακριβώς αξίζει σε ένα διαμάντι δηλαδή που περιμένει να το ανακαλύψεις.

Η υπόθεσή του; Επιστρέφοντας από τις διακοπές, ένας οικογενειάρχης βρίσκει στο σπίτι του καταληψίες και παγιδεύεται σε μια διαμάχη που παίρνει απρόοπτες διαστάσεις.

Μια μεσοαστική οικογένεια γυρνά λοιπόν από τις διακοπές της για να βρει την νταντά και τον άντρα της να έχουν κάνει κατάληψη στο σπιτικό τους.

Το θρίλερ που μετατρέπεται προοδευτικά σε ταινία τρόμου σε κρατά καθηλωμένο από τη δράση, την ίδια ώρα που κατατρώει και το μυαλό σου με αμείλικτα ερωτήματα για το ποινικό μας σύστημα και τον τρόπο απόδοσης δικαιοσύνης.

Είναι πολύ δυνατό στις εικόνες και τα νοήματά του, όσα βλέπεις σε εξοργίζουν και σε αφήνουν με αυτή την αίσθηση πως είσαι πραγματικά αβοήθητος κοινωνικά και κρατικά αν κάποιος αποφασίσει να σε βλάψει.

Κι όλα αυτά μέχρι ο καλοσυνάτος και διαλλακτικός οικογενειάρχης να απελευθερώσει το κτήνος που κρύβει μέσα του! Ένα διαφορετικό «Funny Games» (2007) που θα έκανε υπερήφανο τον Χάνεκε