Στις… «δυο γυναίκες της ζωής του» (την Παναγία και την Ελλάδα) αφιερώνει ο Σταμάτης Σπανουδάκης τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Χαίρε θάλασσά μου» είναι ο τίτλος της συναυλίας (με συνθέσεις από τον ομώνυμο καινούργιο δίσκο του) και, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, «είναι μουσική και στίχοι για την Παναγία αλλά πλάι Της, “κρυμμένο μυστικό”, υπάρχει και ελπίζει και η Ελλάδα, του χτες και του σήμερα. Σ’ αυτές τις δύο “γυναίκες”, λοιπόν, της ζωής μου, αφιερώνω αυτόν το δίσκο και αυτές τις βραδιές».

Στη συναυλία, μαζί τον Σταμάτη Σπανουδάκη, θα εμφανιστούν οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα),Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσσο), Πάνος Κατσικιώτης (κρουστά) και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» και ο Σπύρος Λάμπρου με την Παιδική και τη Μικτή Χορωδία του.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη» (ιδρύθηκε το 1963 και φιλοξενεί, αναθρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. Στα 50 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος, εκατοντάδες κορίτσια, που θα είχαν καταλήξει λόγω των κακών οικογενειακών συνθηκών τους στο δρόμο και την κάθε είδους εκμετάλλευση, μεγάλωσαν με ασφάλεια στην Εστία.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ του Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», προπωλούνται στα καταστήματα IANOS και PUBLIC, το ticketservices.gr και το 210 7234567 στην τιμή των 18 ευρώ (Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 15 ευρώ), ενώ την ημέρα της συναυλίας στο «Βελλίδης» θα πωλούνται προς 22 ευρώ.
Παράλληλα, όπως σήμερα ανακοινώθηκε, θα διατίθενται και ομαδικά εισιτήρια με έκπτωση 55% (προς 10 ευρώ), για παρέες άνω των 15 ατόμων.