Ο Μάριος Ιορδάνου σκηνοθετεί τη δραματοποιημένη αφήγηση αποσπασμάτων του μεγάλου συγγραφέα σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης: 130 χρόνια φως».

Πρόκειται για μια παράσταση που θα παρουσιαστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, ξεκινώντας από το Βερολίνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο και το Ίδρυμα Παλλάδιον στις 19 Νοεμβρίου 2013 στις 8:00 μ.μ., στο Griechische Kulturstiftung, Wittenbergplatz 3A του Βερολίνου.

Στην παράσταση, που αναμένεται να επαναληφθεί και στην Αθήνα αμέσως μετά το Βερολίνο, λαμβάνουν μέρος ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία επιμελείται και το κινησιολογικό κομμάτι.

Στόχος των Εκδόσεων Καζαντζάκη και του Μάριου Ιορδάνου είναι να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα κράτος που υποφέρει από την οικονομική κρίση αλλά ένα έθνος πολιτισμού, ήθους και ηρωισμού. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ελληνιστής Καθηγητής Δρ. Diether Roderich και η Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία :Μάριος Ιορδάνου
Μουσική : Μάριος Ιορδάνου
Παίζουν : Μάριος Ιορδάνου , Σοφία Καζαντζιάν
Κινησιολογία : Σοφία Καζαντζιάν