«Ο έρωτας είναι τυφλός» λέγεται το κράμα ριάλιτι και talk show που αποβιβάζει το Netflix στην πλατφόρμα του στις 10 Φεβρουαρίου.

Τι θα δούμε εκεί; Άγνωστους μεταξύ τους άντρες και γυναίκες να αρραβωνιάζονται πριν καν δει ο ένας τον άλλο και να παντρεύονται λίγες βδομάδες μετά!

Το σόου που παρουσιάζουν οι Νικ και Βανέσα Λασέι φέρνει εργένηδες και ελεύθερες κοντά, όσους αναζητούν την αγάπη δηλαδή, χωρίς καμία δυνατότητα γνωριμίας από κοντά. Όχι τουλάχιστον πριν τον αρραβώνα.

Είναι ένα «κοινωνικό πείραμα», όπως το προλογίζει η streaming υπηρεσία, που αποσκοπεί να απαντήσει στο αν τελικά ο έρωτας είναι τυφλός.

Με βάση το τρέιλερ μάλιστα, η απάντηση ποικίλει και κυμαίνεται σε διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας.

Τα υποψήφια ζευγάρια συζητούν από διπλανά δωμάτια, ώστε να μη μπορεί να δει ο ένας τον άλλο. Ο έρωτας έχει τον τρόπο του ωστόσο να εισβάλει στις ζωές μας και κάποια από αυτά τα ζευγάρια ερωτεύονται με την πρώτη «ματιά» και λογοδίνονται.

«Γνώρισα τον άνθρωπο με τον οποίο θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου», λέει ένας παίκτης χαμογελαστός, «δεν την είχα δει ποτέ. Η εθνικότητα, η φυλή, η εξωτερική εμφάνιση, τίποτα από αυτά δεν παίζει ρόλο».

Κατόπιν το ζευγάρι φεύγει για ρομαντικές διακοπές και επιστρέφοντας σπιτώνονται, προσπαθώντας να συμβιβαστούν στη σχεδόν επιβεβλημένη συγκατοίκηση. Περνώντας τώρα χρόνο με γνωστούς και οικογένεια, καθώς έχουν κι έναν γάμο να προγραμματίσουν. Έναν γάμο που έρχεται μέσα σε λίγες βδομάδες.

«Είσαι υπέροχος άνθρωπος», λέει μια παίκτρια με δάκρυα στα μάτια, «δεν πρέπει να σε δω για να το πω αυτό». Δεν είναι βέβαια όλα ρόδινα, καθώς οι καυγάδες καραδοκούν. Ακόμα και μια νύφη που το σκάει από τον γάμο της!

Τα επεισόδια του ριάλιτι θα κυκλοφορήσουν σταδιακά σε μια περίοδο τριών βδομάδων, ως τις 27 Φεβρουαρίου, και έχουν κάνει πολλούς να ανυπομονούν…