Η Marvel Cinematic Universe προφανώς πρόκειται να γίνει λίγο πιο πολυμορφική. Τα τελευταία δύο χρόνια, ταινίες όπως οι: Black Panther και Captain Marvel έχουν φέρει τους γυναικείους και τους μαύρους χαρακτήρες στο προσκήνιο ενός κόσμου που κυριαρχούν οι λευκοί άντρες.

Αλλά εκτός από τον σκηνοθέτη Άντονι Ρούσο, ο οποίος παίζει έναν ανώνυμο ομοφυλόφιλο χαρακτήρα για λίγα λεπτά στην ταινία «Avengers: Endgame» η MCU αρνήθηκε μέχρι τώρα να παρουσιάσει χαρακτήρες της LGBTQ κοινότητας. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Marvel Studios Κέβιν Φέιγκ.

Συμμετέχοντας σε μία συζήτηση στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα, ο Φέιγκ ρωτήθηκε για την εκπροσώπηση της LGBTQ κοινότητας στις μελλοντικές ταινίες της Marvel: «Υπάρχουν κάποια τρέχοντα σχέδια για την προσέλκυση περισσότερων χαρακτήρων LGBTQ+ στη MCU, ειδικά στους χαρακτήρες T-trans;» ρωτήθηκε.

«Ναι, πολύ σύντομα», απάντησε ο Φέιτζ. «Σε μια ταινία που γυρίζουμε τώρα», συμπλήρωσε.

Αυτή η απάντηση είναι σκόπιμα ασαφής, αλλά δεν ταιριάζει με κάποιες προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Φέιγκ για την ταινία «The Eternals». Αν και η ταινία είναι γεμάτη από αστέρες του Χόλιγουντ (μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, ο Ρίτσαρντ Μάντεν και ο Κουμάιλ Ναντζιανί) το αρχικό της υλικό είναι λιγότερο γνωστό από τα υπόλοιπα έργα της Marvel και μπορεί να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στο σενάριο.

Ωστόσο κανένα από τα αρχικά κόμικς της σειράς του Eternals δεν περιέχει κάποιον ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, ο Φέιγκ περιέγραψε έναν από τους χαρακτήρες της ταινίας στο D23, φέτος το καλοκαίρι, λέγοντας ότι «είναι παντρεμένος, έχει μία οικογένεια και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», χωρίς πάλι να δίνει λεπτομέρειες για το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του χαρακτήρα.