Ο Ginger Baker, o άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στο πώς παίζεις ντραμς στη ροκ, πέθανε στις 6 Οκτωβρίου. Ο Eric Clapton και ο Ginger Baker ήταν μαζί και στους Cream και στους Blind Faith. Τώρα, ο Clapton θα αποτίσει φόρο τιμής στον θρύλο των ντραμς της ροκ με συναυλία στο Hammersmith Apollo του Λονδίνου στις 17 Φεβρουαρίου. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ποιοι άλλοι πλην του Clapton θα συμμετάσχουν, αλλά η πώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 29 του μηνός.

Εκπρόσωπος της οικογένειας του Baker είπε στο Rolling Stone ότι ζήτησαν τη γνώμη της οικογένειας για το show και η οικογένεια δήλωσε «ενθουσιασμένη». Για δεκαετίες, η σχέση του Ginger Baker με τον γιο του, τον Kofi, ήταν θυελλώδης. Στο τέλος, όμως, έκαναν ειρήνη (ο Baker ήταν άρρωστος για μεγάλο χρονικό διάστημα). «Πιστεύω ότι, κάτω απ’ όλον αυτόν τον θυμό κι όλα αυτά, ήταν ένας άνθρωπος που είχε αγάπη» είχε εξομολογηθεί στο Rolling Stone ο Kofi, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του. «Του το είπα στο νοσοκομείο, “Πατέρα, σ’ αγαπάω”. Και το αναγνώρισε. Δεν είχα ποτέ καταφέρει να του το πω, κι ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω».

Η τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί ο Clapton και ο Baker ήταν στη σύντομη τουρνέ του reunion των Cream, το 2005: τέσσερις βραδιές στο Royal Albert Hall και τρεις βραδιές στο Madison Square Garden. Ο Steve Winwood είναι το μοναδικό επιζών μέλος των Blind Faith αλλά δεν σίγουρο ότι θα εμφανιστεί δίπλα στον Clapton, στη συναυλία. Στο επίκεντρο της οποίας θα είναι οι μουσικές που δημιούργησαν οι Clapton και Baker στους Cream και στους Blind Faith.