Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στη τζαζ για να καταλάβεις πως αυτή η γυναίκα έχει ταλέντο, δυνατότητες, στιλ και προσωπικότητα και παίζει καλό πιάνο.

Έχει πίσω της μια σπουδαία καριέρα που ξεκίνησε το 1993 και μετράει ήδη 11 άλμπουμ, δύο live δίσκους και τρία dvd με συναυλίες της και πωλήσεις που σπανιότατα βλέπουν μουσικοί της τζαζ. Για τον Καναδά είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και για την Β. Αμερική μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης τζαζ.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι που ο πατέρας της έπαιζε πιάνο και η μητέρα της τραγουδούσε σε εκκλησιαστική χορωδία κι άρχισε να παίζει από τεσσάρων ετών, ενώ στα 15 έπαιζε τζαζ επαγγελματικά εμφανιζόμενη σε εστιατόριο. Έκανε ανώτερες μουσικές σπουδές, έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις και από την νεότερη γενιά με τις «τζαζ ντίβες» είναι σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες (και πολύ σέξι όπως απέδειξε και με την φωτογράφηση για το τελευταίο της άλμπουμ, όπου εμφανίζεται όπως λέει ο τίτλος, ως: Glad Rag Doll).

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, να αναφέρουμε πως είναι παντρεμένη με τον Elvis Costello (δείχνει και αυτό το καλό της γούστο) που φαίνεται πως την έστρεψε στον τελευταίο της δίσκο προς την κατεύθυνση της «παλιάς» αμερικάνικης μουσικής της οποίας είναι λάτρης.

Ανακάλυψαν μία δισκοθήκη του πατέρα της με δίσκους 78 στροφών κι από αυτούς διάλεξαν τραγούδια που διασκεύασε με τον τρόπο της στο άλμπουμ, με την βοήθεια και του σπουδαίου μουσικού και παραγωγού T Bone Burnett που και ο ίδιος είναι λάτρης, γνώστης, μελετητής και «κινητή εγκυκλοπαίδεια» της αμερικάνικης μουσικής παράδοσης. Και φαίνεται το Ηρώδειο να τους ταιριάζει καθώς έχουν εμφανιστεί και οι δύο στο παρελθόν σε αυτόν τον υπέροχο χώρο στον οποίο η Diana Krall τώρα επιστρέφει (στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών) μετά την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί στην Μαλακάσα πριν από μερικά καλοκαίρια.

 Ενήλικη τζαζ, cool ύφος, καλό γούστο και επίσημος χαρακτήρας καθώς η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα της καναδικής πρεσβείας για να γιορταστούν τα 70 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά. Εκτός από την ίδια στο πιάνο και τα φωνητικά, μαζί της ένα εξαιρετικό κουιντέτο έμπειρων και αποτελεσματικών μουσικών που αποτελείται από τους: Stuart Duncan (κιθάρες, βιολί), Aram Bajakian (κιθάρα), Dennis Crouch (μπάσο), Patrick Warren (πλήκτρα), Karriem Riggins (ντραμς).

Πηγή: tospirto.net