Στις 28 Ιουνίου θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο μουσικό αφιέρωμα στο ιερό τέρας της Γαλλικής μουσικής σκηνής, τον Serge Gainsbourg.

Έναν σπάνιο καλλιτέχνη, τον σπουδαιότερο Γάλλο τραγουδοποιό των δεκαετιών του ’60 και του ’70, που έγινε διάσημος τόσο για τη στάση ζωής του, τις εκκεντρικές επιλογές, το κυνικό του χιούμορ όσο και για τη μουσική του. Τα λόγια περισσεύουν για τον άνθρωπο που άλλαξε τα πάντα στην μουσική, τη στιχουργική και όχι μόνο. Ένα βιβλίο δεν θα έφτανε να χωρέσει αυτά που θα μπορούσαν να γραφτούν για μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του προηγούμενου αιώνα. Απόλυτα αντικομφορμιστής, ένας αληθινός punk.

Η μούσα του, το υπέροχο bohemian icon της δεκαετίας του ’60 που επηρέασε και τις επόμενες γενιές και συνεχίζει να γοητεύει, η Jane Birkin θα είναι εδώ για να παρουσιάσει τις πιο δυνατές στιγμές μιας ανεπανάληπτης καριέρας. Δεν πρόκειται όμως για άλλη μία συναυλία αλλά για μία εξαιρετική ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια του Γάλλου ανατρεπτικού τραγουδοποιού όπως δεν τα είχαμε φανταστεί.

Και για του λόγου το αληθές, στο αφιέρωμα αυτό συμμετέχουν δύο Έλληνες καλλιτέχνες με διαφορετικό μουσικό στίγμα που καλούνται να φωτίσουν άλλες πλευρές του Γάλλου συνθέτη.

Η Δήμητρα Γαλάνη, με την ιδιότυπη φωνή της και τις θαυμάσιες ερμηνείες των χιλίων και πλέον τραγουδιών της, μία καλλιτέχνης που ακτινοβολεί στο χώρο της ελληνικής μουσικής από το 1969 μέχρι και σήμερα και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ένας ξεχωριστός τραγουδοποιός με ιδιαίτερη μουσική γλώσσα και ταυτότητα, αγαπημένος του ελληνικού κοινού για περισσότερες από 2 δεκαετίες.

Επί σκηνής οι δύο σύγχρονοι εκπρόσωποι του ελληνικού μουσικού πολιτισμού και η αειθαλής μούσα του διάσημου συνθέτη, θα ξεδιπλώσουν τον μύθο του, συμπράττοντας σε τραγούδια του, όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει.
αμίες του. Όταν το 1990, ύστερα από χρόνια κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου οι γιατροί τον προειδοποιούσαν ότι αν δεν τα σταματήσει, σε 6 μήνες θα τυφλωθεί και σε 1 χρόνο θα πεθάνει, έδειξε να μην τον ενδιαφέρει…
Όντως, με πολύ μειωμένη όραση, στις 2 Απριλίου του 1991 πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, αμετανόητος για όσα είχε κάνει.

O Serge Gainsbourg ήταν ο πρώτος punk της μουσικής ιστορίας. Γιατί punk δεν σε κάνει ούτε το ντύσιμο, ούτε το χτένισμα, ούτε η βία. Το Punk είναι attitude, είναι στάση ζωής. Ελάτε να θυμηθούμε τις κορυφαίες στιγμές της μουσικής παρακαταθήκης αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη. Στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, στις 28 Ιουνίου.

Info:28 Ιουνίου 2013 | Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Ώρα έναρξης: 21.00