Για τις εξόδους του Σαββατοκύριακου προτιμήστε στέκια με τραπεζάκια έξω σε όμορφες αυλές. Ακολουθούν τρία από αυτά τα οποία εκτός από την αυλή έχουν ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό: τις οικονομικές τιμές.

Απολαύστε, λοιπόν, νόστιμα και ποικίλα μεζεδάκια και περάσετε ανέμελες στιγμές με την παρέα ή την οικογένεια.

Πυρολίκι

Έχει κάτι από νησί η όμορφη αυλή αλλά και η ατμόσφαιρα αυτού του μεζεδοπωλείου στον Κεραμεικό (Μεγάλου Αλεξάνδρου 117) και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί αγαπημένο γευστικό στέκι στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, δημιουργεί πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, αναλόγως την… έμπνευση. Κάποιες βραδιές της εβδομάδας, η αυλή μεταμορφώνεται σε μουσική πλατεία με ρεμπέτικα, κρητικά και άλλα δημοτικά να παίζουν.

Μυστικός Κήπος

Παρόλο που το όνομά του παραπέμπει σε μυστικό στέκι, αποτελεί μία από τις πιο καθιερωμένες επιλογές για φαγητό στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 21). Νόστιμα μεζεδάκια και ένας υπέροχος χώρος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, στα βασικά χαρακτηριστικά του. *Το μεζεδοπωλείο από 22/07 έως και 12/08 θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης.

Σαραντατρίο

Στην καρδιά του Νέου Κόσμου, στο νούμερο 43 της οδού Αμβροσίου Φραντζή, μέσα σε μια στοά που θυμίζει παλιά Αθήνα θα βρείτε έναν πολύ όμορφο και γουστόζικο χώρο, με μια κουκλίστικη αυλή διακοσμημένη με μεσογειακά φυτά, φωτισμένα ποδήλατα, χρωματιστές κουρελούδες και καρέκλες καφενείου. Εδώ θα γευτείτε παραδοσιακά πιάτα με πινελιές πρωτοτυπίας και ποιοτικά υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.