Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Δύο συναυλίες, μία κινηματογραφική προβολή και μία εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση του ανθρώπου στα όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην πόλη το διήμερο που ξεκινά αύριο.

Συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Το Σάββατο, 20 Ιουλίου, το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει με τη μουσική και τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σε μια συναυλία-αφιέρωμα που μας γυρίζει στα καλύτερά μας χρόνια.

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Κηλαηδόνη, οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογιώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα.

Θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του, καθώς και τραγούδια και μουσική που έγραψε για το θέατρο, ενώ θα προβληθεί και σπάνιο υλικό από το προσωπικό του αρχείο. Είσοδος ελεύθερη.

Εορτασμός για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση του ανθρώπου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη προσελήνωση του ανθρώπου διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2019.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και ώρα 19.00, με καλεσμένους σπουδαίους Έλληνες Επιστήμονες, που εργάζονται σε επιτελικές θέσεις της ΝΑSΑ και της ESA. Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την προσελήνωση.

Συναυλία με τη Λίνα Νικολαπούλου

Το Σάββατο το βράδυ στις 21.00 στον Πολυχώρο «Λιπάσματα Δραπετσώνας» και στο πλαίσιο του «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη Θάλασσα», θα λάβει χώρα συναυλία αφιερωμένη στη Λίνα Νικολακοπούλου.

Η συνεχής δημιουργική παρουσία της Λίνας Νικολακοπούλου στο ελληνικό τραγούδι από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα –δηλαδή 39 χρόνια μετά– με λόγια και αισθήματα που δεν έσβησε ο χρόνος, γίνεται αφορμή για γιορτινή συνάντηση με τη νέα γενιά τραγουδιστών που κάνουν τώρα τα πρώτα ωραία τους βήματα στη σκηνή τού τραγουδιού.

Επί σκηνής θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν μαζί, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Βιολέτα Ίκαρη, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Σταύρος Νιφοράτος, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Περρής και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Stringless.

Δωρεάν κινηματογραφική προβολή

Το βράδυ της Κυριακής στην τρίτη μαρίνα Γλυφάδας και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2019 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προβολή της κλασικής, πια, ταινίας «Ο Γητευτής των Αλόγων», σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στην ταινία. Η ταινία είχε αποσπάσει το Βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών Καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας.