Με τον κόσμο του Καραγκιόζη και του θεάτρου σκιών έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μικροί αλλά και μεγάλοι θεατές, με μια ξεχωριστή παράσταση στο θέατρο Τριανόν.

Η παράσταση «Σκιές του Κόσμου», παρουσιάζεται από την Κυριακή, 31 Μαρτίου και για πέντε Κυριακές έως 28 Απριλίου 2013.

Ο Ηλίας Καρελλάς και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Γκόρου μας ταξιδεύουν σε πανάρχαιους πολιτισμούς. Μέσα από αφήγηση μύθων και θρύλων, σκιές και κούκλες, ανακαλύπτουμε το θέατρο σκιών της μακρινής Ανατολής. Πώς γεννήθηκε το θέατρο σκιών στην Κίνα; Πώς ταξίδεψε στην Ιάβα, την Ινδία και τη γειτονική μας Τουρκία;

Κάθε Κυριακή θα παρουσιάζεται και μια διαφορετική παράσταση του Καραγκιόζη. Στις 31 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε το «Γάμο του Μπαρμπαγιώργου», στις 7 Απριλίου το «Θησέας και Μινώταυρος», ενώ στις 14 τον «Καραγκιόζη Τραγουδιστή». Στις 24 του ίδιου μήνα παρουσιάζεται ο «Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι» και στις 28 «Η Πασχαλιά του Καραγκιόζη».

Στο τέλος της παράστασης, οι μικροί θεατές, με την καθοδήγηση των δυο σκιοπαικτών, συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, παίρνουν ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν, βλέπουν από κοντά φιγούρες από την Κίνα, την Ιάβα, την Ινδία και την Τουρκία.

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται πολύχρωμα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σκηνικά όλα ζωγραφισμένα στο χέρι και παραδοσιακοί και σύγχρονοι μουσικοί ήχοι.

Η παράσταση «Σκιές του Κόσμου» θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί, από τις 31 Μαρτίου. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 210 7777104 και 210 7777124.