Το 5ο Parthenώn Film Festival- Σινεμά στο χωριό φέτος επιστρέφει με διάθεση να «μιλήσει ελληνικά». Ένα πρόγραμμα εξ’ολοκλήρου Made in Greece που επιστρέφει πίσω στο χωριό για να συνομιλήσει και πάλι με την πέτρινη πλατεία και τους επισκέπτες της.

To Parthenώn Film Festival- Σινεμά στο χωριό, πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, «ανθίζει» και φέτος στις 12- 14 Ιουλίου και σας προσκαλεί σε ένα ακόμη αξέχαστο κινηματογραφικό τριήμερο στο χωριό. Όλα αυτά στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα στη Χαλκιδική, μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το 5ο Parthenώn Film Festival- Σινεμά στο χωριό επιλέγει φέτος να κοιτάξει πίσω, να συγκινηθεί και να γελάσει με ταινίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 12 Ιουλίου με την σουρεαλιστική κωμωδία δρόμου «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη, που ένα μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική, στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη, ένα οδοιπορικό σε μία νυχτερινή Αθήνα σε κατάσταση ερωτικής αποσύνθεσης. Το Σάββατο 13 Ιουλίου, σειρά παίρνει «Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο», η ανελέητη σάτιρα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το σινεμά των πρώιμων και ύστερων χρόνων της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, με πλείστες φιλμικές και μουσικές αναφορές.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα προβληθούν τα μικρού μήκους φιλμ «7 Ώρες» σε παραγωγή του Λυκείου Νέου Μαρμαρά και το παγωμένο, μα ζεστό στην καρδιά, βραβευμένο «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία. Το φεστιβάλ ολοκληρώνει τις προβολές του με τις μελαγχολικές και αφοπλιστικά ρομαντικές «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη.