Δύο μικροσκοπικά και άκρως εξωτικά νησάκια στη Χαλκιδική, τον τελευταίο καιρό αποτελούν πόλο έλξης για ψαγμένους ταξιδιώτες, λόγω της εκπληκτικής ομορφιάς και του μοναδικού φυσικού κάλλους που τα χαρακτηρίζει.

Ο λόγος για τα νησάκια Περιστέρι και Ελιά, που πλέον έχουν γίνει πιο γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από το βίντεο του haanity στο youtube.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο βίντεο, λοιπόν, τα νησάκια βρίσκονται πολύ κοντά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στο ύψος της Βουρβουρούς. Τιρκουάζ νερά, διπλές παραλίες και μικρές μπλε λίμνες συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό τους που εντυπωσιάζει και κερδίζει αμέσως και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη τους.

Πρόκειται για δύο νησάκια που «ανακαλύφθηκαν» από εύπορους Βορειοελλαδίτες οι οποίοι τα επέλεξαν ως θέρετρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Για να τα προσεγγίσει κανείς μπορεί να νοικιάσει βάρκα από την Βουρβουρού και να νιώσει, έστω και για μία ημέρα, μεγιστάνας!

Ιστορικά, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από εδώ φυγαδεύτηκαν περίπου 3.000 στρατιώτες για τη Μέση Ανατολή με υποβρύχια. Τέτοιες επιχειρήσεις ευνοούνταν αρκετά εδώ λόγω της ιδιομορφίας του ανάγλυφου της περιοχής με πολλούς ορμίσκους και κρησφύγετα.