Η Αθήνα διαθέτει τέλεια café- bars για καλοκαιρινές εξόδους και δροσιστικά cocktails με open air χώρους –ταράτσες, κήπους και αυλές– για να απολαύσετε την έξοδό σας κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Επιλέξτε το στυλ και την περιοχή που σας ταιριάζει και αψηφήστε τις υψηλές θερμοκρασίες πίνοντας παγωμένα και σούπερ καλοκαιρινά cocktails.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31) στο Μεταξουργείο να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ. Καιρού επιτρέποντος βγάζει τραπέζια στον υπέροχο πεζόδρομο.

Couleur Locale

Με urban χαρακτήρα, η ταράτσα του Couleur Locale (Νορμανού 3) αποτελεί αγαπημένη επιλογή στο Μοναστηράκι, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, που την προτιμούν για τα δροσερά cocktails και την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη. Όση ώρα απολαμβάνετε το ποτό και τη θέα, jazz, soul, funky, rock’n’roll μουσικές σας κρατούν συντροφιά. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή για καφέ, καθώς διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και σε αυτό το κομμάτι.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Gazarte

Η ταράτσα του με την υπέροχη θέα τόσο στην Τεχνόπολις όσο και στη φωτισμένη Ακρόπολη τα καλοκαίρια γίνεται περίζητητη. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν μιλάμε για μία από τις ομορφότερες της Αθήνας;

Στο roof garden του κοσμοπολίτικου πολυχώρου Gazarte (Βουτάδων 34), λοιπόν, θα απολαύσετε κάποιο από τα δελεαστικά cocktails του και συνοδεία επιλεγμένων easy going μουσικών θα αφήσετε το βλέμμα σας να χαθεί στη θέα που απλώνεται μπροστά σας.