Η Αττική βρίθει από επιλογές που συνδυάζουν το ποιοτικό φαγητό με την θέα. Εμείς ξεχωρίσαμε έξι από αυτές, οι οποίες επιλέγονται από το ευρύ κοινό για όλο το «πακέτο» που προσφέρουν.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αν θέλετε να απολαύσετε το brunch σας με θέα στην Ακρόπολη ή τα νερά του Σαρωνικού.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζεται στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Sense

Στον τελευταίο όροφο του AthensWas στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (νο 5), το εστιατόριο Sense Restaurant σας προσκαλεί να κάνετε ένα γευστικό break, με την Ακρόπολη σε gros plan. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και με φόντο την καλύτερη θέα της πόλης, θα δοκιμάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με σύγχρονη άποψη.

Ciel Athens

All day πρόταση απέναντι από τη Μητρόπολη (Μνησικλέους & Μητροπόλεως) για καφέ, brunch και cocktails με θέα από την υπέροχη ταράτσα του. Μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από τις συνταγές της γιαγιάς που παρουσιάζονται στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, signature cocktails και brunch σε καθημερινή βάση.

Apolis

Αδιαμφισβήτητα από τα πιο διάσημα στέκια στην Πετρούπολη, ο πολυχώρος Apolis στο λόφο του Αγίου Δημητρίου προσφέρει όλη την Αθήνα στα… πόδια σας! All day cafe-bar και εστιατόριο, ξεχωρίζει για τον ωραίο και παρεΐστικο, μοντέρνο χώρο του, προσφέροντας αμέτρητες ώρες χαλάρωσης με πανοραμική θέα της πόλης. Πιάστε τραπέζι για να απολαύσετε τον καφέ σας συνοδεία γευστικών σνακ και χειροποίητων γλυκών.

Ark

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Ark (Γρηγορίου Λαμπράκη 2), στο ύψος της Γλυφάδας, αποτελεί ιδανική επιλογή για έναν καφέ δίπλα στη θάλασσα. Με μαγευτική θέα, διαθέτει εστιατόριο με προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής κουζίνας, καθώς και έναν all day χώρο με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του καφέ.

Moorings

Σημείο αναφοράς για τη Βουλιαγμένη, το Moorings αποτελεί σταθερή αξία για καφέ ή φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Με θέα αξιοζήλευτη και ένα περιβάλλον πραγματικά μαγευτικό, προσφέρει όμορφες και ήρεμες στιγμές by the sea σε όποιον το επιλέξει για την έξοδό του. Ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων, ελαφριά σνακ και γλυκά καθώς και ενημερωμένα cocktails.