Για μια έξοδο με άρωμα… Ιταλίας στα νότια και ένα τραπέζι γεμάτο με πλούσιες και λαχταριστές μακαρονάδες που βάζουν σε πειρασμό οι προτάσεις που ακολουθούν σίγουρα θα σας… ξελογιάσουν.

Χειροποίητα ζυμαρικά, πεντανόστιμες σάλτσες, ιταλικά τυριά και κρασιά σας μυούν στα γαστρονομικά μυστικά της κουζίνας της γείτονος χώρας με τον πιο γευστικό, ποιοτικό και απολαυστικό τρόπο.

Da Bruno

Γνήσιες ιταλικές γεύσεις στη καλύτερη εκδοχή τους, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, σε αυτό το ιταλικό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο (Αγίου Αλεξάνδρου 46). Για την παραγωγή των πιάτων του χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες που καταφθάνουν από την γείτονα χώρα. Το Da Bruno, μάλιστα, έχει πιστοποιηθεί ως «αυθνετικό» ιταλικό εστιατόριο από την ιταλική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο χώρος προσιδιάζει σε τρατορία, ενώ το service είναι φιλικό και εξυπηρετικό. Χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσα στα must. Διαθέτει προτάσεις και για χορτοφάγους. Η κράτηση θεωρείται σχεδόν απαραίτητη για να βρείτε τραπέζι.

Ramino

Ο χώρος του Ramino στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 34) εκπέμπει ζεστασιά με βασικά χαρακτηριστικά τις αποχρώσεις της σκουριάς και των καφεκόκκινων τούβλων, καθώς και τις αντανακλάσεις του φυσικού χαλκού, να αποπνέουν ταυτόχρονα νεοϋορκέζικο και βιεννέζικο αέρα.

Η φιλοσοφία του μενού είναι βασισμένη αποκλειστικά σε ιταλικές, παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες συνταγές, οι οποίες παρασκευάζονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα με σκοπό να σας ταξιδέψουν στα γαστριμαργικά μονοπάτια της γείτονος χώρας με τον πιο γευστικό, ποιοτικό και απολαυστικό τρόπο.

Ακάκιος

Αυθεντικό μακαρονάδικο για τους λάτρεις των ζυμαρικών στο Παλαιό Φάληρο (Αγίας Τριάδας 1). Στον Ακάκιο μαγειρεύονται με μαεστρία και ελληνικές πρώτες ύλες (κυρίως ΠΟΠ) μακαρονάδες που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Γι αυτό να είστε σίγουροι.

Για μια αυθεντική εμπειρία ζυμαρικών, λοιπόν, την περίφημη πεκορινάδα (μια επιλογή για τους πολύ ψαγμένους) με φρεσκοβρασμένο μακαρόνι σε ζωμό μοσχαριού που βουτυρώνεται μέσα σε λαξεμένο κεφάλι πεκορίνο Αμφιλοχίας αρωματισμένο με ρίγανη και πιπέρι στην τυροκόμηση. Εναλλακτική επιλογή η χορταστική μακαρονάδα με κιμά αλλά και τα Tripoline με σολομό.

Bella Vespa

Το εστιατόριο Bella Vespa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι πραγματικοί γευσιγνώστες της πόλης το γνωρίζουν, καθώς έχει «σταθμεύσει» εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια επί της κεντρικής οδού Κύπρου (11) στη Γλυφάδα. Σίγουρα θα σας μαγέψει ο εντυπωσιακός και διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα κήπος, πραγματικά θαυμάσιος και μεγάλος.

Σε αυτό το ιδανικό σκηνικό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις εκλεπτυσμένες προτάσεις της κουζίνας του που «περπατάει» σε fusion γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, με προτάσεις που στην κυριολεξία… ξελογιάζουν! Στα συν και η άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list.

Vitttoria Gati

Στην καρδιά της Γλυφάδας, στην πλατεία Νυμφών, λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2018 το νέο all day ιταλικό εστιατόριο του γνωστού σεφ και ιδιοκτήτη του Burger Joint Γιώργου Παπακώστα. Το μενού μας συστήνει ξανά σε μια φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές.

Χειροποίητα κι ολόφρεσκα ζυμαρικά, κρεατικά δικής τους εισαγωγής (Black Angus, Wagyu) και λαχταριστές πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με ζύμη ωρίμανσης και εντυπωσιάζουν με τους συνδυασμούς τους, θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.