Μία από τις πιο δημοφιλείς και νόστιμες επιλογές για φαγητό στο χέρι, οι κρέπες αποτελούν αγαπημένη συνήθεια τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας για ένα γευστικό break όσο και μετά από ένα ξενύχτι.

Σε διάφορους γευστικούς και εμπνευσμένους συνδυασμούς, σε αλμυρή ή γλυκιά έκδοση, η επιλογή της «σωστής» κρέπας προκαλεί, τις περισσότερες φορές, «πονοκέφαλο» σε εκείνον που θέλει να την απολαύσει.

Οι φανατικοί, λοιπόν, γνωρίζουν ήδη τις παρακάτω διευθύνσεις. Ήρθε η ώρα και για όσους δεν είναι ενήμεροι να μάθουν ποιες είναι οι κλασικές αξίες για κρέπα στην πόλη.

Crepexarchia

Από τις πιο φημισμένες επιλογές στο κέντρο της Αθήνας, η κρεπερί Crepexarchia στην Πλατεία των Εξαρχείων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τους λάτρεις της κρέπας από το 1998. Απλός και λιτός ο χώρος, καθώς η έμφαση έχει δοθεί στην ουσία του προϊόντος και όχι στο «περιτύλιγμα». Μπορείτε να απολαύσετε την κρέπα της επιλογής σας είτε στο χέρι, είτε στα τραπέζια στην πλατεία.

Κρέπες Κηφισιάς

Αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους ξενύχτηδες, και όχι μόνο, ολόκληρης της Αθήνας, οι Κρέπες Κηφισιάς, μετρούν περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, στην Πλατεία Πλατάνων στην Κηφισιά.

Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, αλλά και στην παραδοσιακή μυστική συνταγή που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της ζύμης. Μεγάλη γκάμα σε αλμυρές και γλυκές κρέπες, ανάμεσα στις οποίες δεν θα ξέρετε ποια να επιλέξετε. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε τη δική σας κρέπα χρησιμοποιώντας τα υλικά της αρεσκείας σας.

Αμάλθεια

Κρεπερί-γαλακτοπωλείο σταθερή αξία στην Πλάκα (Τριπόδων 16). Μπαίνεις μέσα και η μυρωδιά της κρέπας που ψήνεται σε πιάνει από τη μύτη. Η Αμάλθεια εκτός από αλμυρές και γλυκές κρέπες, φτιαγμένες με εξαιρετικά υλικά και ψημένες με μαεστρία, σερβίρει επίσης καλό καφέ και ποικίλα χειροποίητα γλυκά. Η διακόσμηση είναι ρετρό και ο εσωτερικός του χώρος ήρεμος και φιλόξενος.

Παραμύθι

Σε ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά κτήρια της Γλυφάδας (Kύπρου 9) φιλοξενείται από το 1992 Το Παραμύθι. Πρόκειται για την πρώτη κρεπερί που χρησιμοποιεί αλεύρι από σίκαλη και καλαμπόκι για το φύλλο, ενώ διαθέτει ζύμη από γνήσια σοκολάτα (choc crepe), αλλά και την άγνωστη σε όλους ζύμη ammorier glacees με γεύση πορτοκάλι.