Όταν πρόκειται για brunch στον Πειραιά ο προορισμός είναι ένας και ακούει στο όνομα Darling. Το place to be στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο και μετά την ριζική ανακαίνιση στην οποία υπεβλήθη το καλοκαίρι, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην πόλη.

Γι’ αυτό ευθύνονται και οι Άκης Κυριακού, Αντώνης Καλούδης και Λευτέρης Σουχάιμπ που ανέλαβαν τα ηνία και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα στέκι άκρως instagramικό –τόσο αναφορικά με τον υπέροχο χώρο του, όσο και με τις πεντανόστιμες και άκρως δελεαστικές προτάσεις του καταλόγου, όλες επιμελημένες από τον σεφ Γιάννη Καναρόπουλο με πολυετή πείρα στο χώρο της εστίασης σε ξενοδοχεία, catering εκδηλώσεων και εστιατόρια.

Έχοντας, ήδη, καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για το πλούσιο και λαχταριστό brunch του, το οποίο σερβίρεται σε καθημερινή βάση, κάνει τον κόσμο να «συνωστίζεται» στο χώρο του από κάθε σημείο της Αττικής για τα άκρως φωτογραφίσιμα πιάτα, που πρώτα χορταίνουν το μάτι και έπειτα το στομάχι.

Αυτήν την περίοδο αέρας ανανέωσης πνέει στο μενού του, με ιδιαίτερες προτάσεις που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Στην κατηγορία του brunch, λοιπόν, διακρίνουμε το The Classic Breakfast (με 4 αυγά, λουκανικάκια Φρανκφούρτης, ντοματίνια, ολόκληρα μανιτάρια, μπέικον και φρυγανισμένα ψωμάκια) και το Huevos Rancheros (με ελαφρώς πικάντικη, σάλτσα, αυγά, μοτσαρέλα και φρυγανισμένο ψωμάκι).

Αναφορικά με τον υπόλοιπο φρεσκαρισμένο κατάλογο του Darling, το Mac’n’Cheese Hot Dog (μπέικον, λουκάνικο και κοφτό μακαρονάκι με μπεσαμέλ και λιωμένα τυριά), τα λιγκουίνι με κοτόπουλο (μανιτάρια, μπείκον, σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα) και το Pizza Burger (πεπερόνε, μοτσαρέλα, σάλτσα πίτσας, σος μαγιονέζας και μοσχαρίσιο μπιφτέκι 100% black angus) στα πιάτα που, αδιαμφισβήτητα, συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές μας.

Στις σταθερές αξίες, ωστόσο, συνεχίζει να παραμένει το Mac’n’Cheese Burger (με κοφτό μακαρονάκι που ρουφάει τη μπεσαμέλ και τα λιωμένα τυριά όσο σιγοψήνεται μαγικά, ξαπλωμένα πάνω σε μπιφτέκι black angus).

Στις ανανεωμένες γλυκές απολαύσεις που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε το The French Toast (με τσουρέκι, λευκή πραλίνα και τριμμένο oreo) και τα Pancakes Salted Caramel (με πλούσιες στρώσεις από πραλίνα φουντουκιού και καραμέλα γάλακτος με παγωτό μπανάνα).

Με εξαιρετική ατμόσφαιρα και classy αισθητική, το Darling δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχους ευρωπαϊκούς και διεθνείς χώρους, ενώ σε αρκετά σημεία του θυμίζει έντονα Αμερική των ‘20s και την υπέροχη ταινία Great Gatsby.

Μάλιστα, το βράδυ μετατρέπεται σε ένα υπέροχο σκηνικό για ποτό, με την μουσική να ακολουθεί την φιλοσοφία του και ο εκπληκτικός φωτισμός του να δημιουργείται μόνο από το φυσικό φως των κεριών.

Tip: Μην χάσετε το πολυσυζητημένο και καθιερωμένο, πλέον, Σαββατιάτικο πάρτι με αγαπημένες, ελληνικές, μουσικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’90, που ξεκινάει στις 16.00 και διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Φωτογραφίες: @Δημήτρης Σπύρου

Φωτογραφίες: (brunch and food) @stefanos petrianidis

Πληροφορίες 

Ιακώβου Δραγάτση 8, Πειραιάς

Τηλ. 210 4101410

Fb page: Darling – The Bar